Tort de fructe

de diana_cnt86 in Torturi, 10 Aug 2013 | 2809 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6linguri de zahar
  • 6linguri de faina
  • 1 litru frisca Hulala
  • 1 plic de budinca Dr. Oteker
  • 1 praf de copt
  • 1 plic gelatina
  • 500 ml lapte
  • 1 compot de fructe
Portii: 15
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de fructe:

Pentru inceput se separa albusurile de galbenus.Albusurile se bat spuma iar apoi se adauga zaharul ,treptat.

.Dupa ce adaugam zaharul,adaugam si cele 6 linguri de faina amestecate cu praful de copt.Se unge o tava cu margarina sau ulei,se tapeteaza cu faina,se adauga compozitia si se da la cuptor la foc mediu timp de 15 minute.

Intre timp preparam budinca si gelatina.Gelatina, se dizolva in 100 ml suc de compot sau apa.Continutul plicului de budinca se dizolva in 100 ml de lapte,iar restul de 400 se pune la fiert.Cand laptele a fiert adaugam budinca.In final cand budinca este gata,oprim focul, adaugam gelatina si lasam sa se raceasca.

Blatul facut ulterior se taie in 3 parti egale.

500 de ml de frisca se omogenizeaza cu mixerul.Cand crema s-a racit se adauga peste frisca,si se amesteca bine sa nu ramana cocoloase.Se ia o oala si se tapeteaza cu ceolofan sau folie aluminiu pe interior.Incepem asamblarea tortului astfel.1 parte de tort taiata se aseaza prima,se insiropeaza cu sucul de la compot,se aseaza fructe apoi crema,si asa procedam cu celelalte blaturi.Cand tortul este asamblat se da la frigider 2 ore.Dupa cele 2 ore restul de frisca ramasa se bate cu mixerul.Se scoate tortul din oala respectiva si se incepe ,,imbracarea,, lui in frisca iar apoi se orneaza dupa gust.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort la rece cu crema de iaurt si ananas