Tort de eclere

de corina241 in Dulciuri, 3 Apr 2013 | 7904 vizualizari

 

INGREDIENTE

coji de ecler:

  • 400 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 300 g faina
  • 6 oua

Crema:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 7 linguri de zahar
  • 1 l de lapte
  • 200 ml smantana
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de eclere:

Se pune apa la fiert cu uleiul. Dupa ce a dat un clocot,se i-a cratita de pe foc se adauga toata faina si se amesteca. Se mai pune cratita pe foc pentru 2 minute timp in care se amesteca continuu. Se lasa aluatul la racit,dupa ce s-a racit se adauga ouale unul cate unul pana se inglobeaza fiecare. Pe o foaie de copt si cu ajutorul unui posh facem gramajoase sub forma de cerc ,din aluatul obtinut.Coacem la foc iute la inceput apoi se da flacara la mic pana sunt frumos rumenite. Scoatem din cuptor si lasam la racit dupa care il taiem cu grija in doua.

Crema: Punem cele 2 plicuri de budinca si zaharul intr-o craticioara ,peste lapte si amestecam bine.Apoi vom pune pe flacara si fierbem budinca avand grija sa nu se prinda.Cand s-a racit incorporam smantana si obtinem o crema de vanilie aerata.

“Blatul” taiat in 2 se incorporeaza cu crema de vanilie si un alt strat de frisca lichida(200 ml) mixata cu 3 linguri de miere.Deasupra vom pune “capacul”(partea motata ) a baltului,peste care vom presara cateva linguri de glazura ( 100 ml ciocolata simpla “dizolvata” pe flacara aragazului in 100 ml lapte) Asta-i tot!

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu fructe si piscoturi