Tort de duminica

de Silvioara in Torturi, 4 Mar 2012 | 4129 vizualizari

 

Un tort rapid, care se face usor, numai bun de savurat duminica, in familie...

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua (pentru o tava cu diametrul de 18 cm.)
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 4 + 1 linguri faina
  • un varf de cutit de praf de copt

Crema (ganache de ciocolata)

  • 200 gr ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • alune, visine din compot sau visinata (orice alceva preferati)
  • 300 ml. frisca batura pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de duminica:

Blatul:

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si cele 4 lunguri de ulei pana se omogenizeaza amestecul.

Albusurile se bat bine cu telul impreuna cu cele 4 linguri de zahar. Cand bezeaua este gata, se incorporeaza in ea si galbenusurile. Separat se cern cele 5 linguri de faina, lingura de cacao si praful de copt. Se incorporeaza usor si amestecul de faina in bezea, amestecand usor cu o lingura de lemn.

In tava unsa si tapetata se coace blatul la foc mic pana se desprinde de pe margini si a trecut testul cu scobitoarea.

Crema:

Eu am avut 2 ciocolate de 100 gr. cu alune. Se poate folosi dupa preferinta ciocolata amaruie, cu lapte...

Intr-un vas se pun cei 200 ml de frisca si ciocolata rupta bucati pe foc foarte mic si se incalzeste usor, fara a se fierbe frisca. Se amesteca cu lingura pana se topeste bine ciocolata. Se da la frigider pentru cel putin 2 ore (sau peste noapte).

Cand crema este complet rece se bate cu mixerul pana capata consistenta unei creme pufoase.

Asamblarea:

Blatul racit se taie in 3 parti subtiri. Se insiropeaza cu un sirop dintr-o cana si jumatate de apa si 5 linguri de zahar, esenta de rom si 1-2 linguri visinata. Intre foile de blat se pune crema peste care se aseaza cateva visine din visinata (scoateti samburii).

Daca aveti copii mici, renuntati la lingurile de visinata din sirop si alegeti visinele din crema cand il serviti.

Se da in forma la frigider pentru 1-2 ore (daca aveti rabdare), apoi se imbraca in frisca si se orneaza cu visine intregi din visinata.

Este pur si simplu delicios!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de duminica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si piscoturi