Astea sunt clatite cu dragoste pregatite! Si se cer repetate! ;) Simplu de facut, de efect si delicios!
Pt. aluat:
Pt.umplutura:
Umplutura: Se prepara mai intai crema. Intr-o craticioara se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucatele la foc mic si se lasa pana se incalzeste bine si se topeste ciocolata. Se omogenizeaza compozitita si se lasa la racit cel putin o ora. Se adauga esenta de rom in compozitie si se mixeaza pana se obtine o crema densa si pufoasa.
Aluatul: Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna laptele si uleiul alternativ, apoi coaja de portocala si faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Se omogenizeaza compozitia, trebuie sa obtinem o compozitie putin mai groasa decat cea de clatite. Se coc clatitele cu ajutorul aparatului Panini Maker Breville (este minunat aparatul, cu siguranta va veti indragosti de el). Am obtinut 5 clatite.
Pe o tava se aseaza o clatita, se unge cu crema de ciocolata si se aseaza din loc in loc bucati de fructe din gem (eu am pus zmeura si cirese amare din gemul facut de Cleme ;;) - sunt minunate gemurile). Se aseaza cea de-a doua foaie si se procedeaza la fel pana la ultima clatita. Deasupra se intinde crema de ciocolata pe care cu ajutorul unei linguri formam niste tepi. Se stropeste cu putin sirop de pe gem apoi se serveste cu mare pofta.
Pofta buna sa aveti!
1
Se pot folosi si fructe proaspete sau congelate.
2
Crema poate sa difere in functie de gusturi.