Cine nu iubeste clatitele?
Eu ma declar suporter infocat, se vede asta si dupa culoarea capsunilor, nu?
Daca e vorba de clatite, atunci cu ciocolata sa fie, sau cu branza?...ma mai gandesc.
De data aceasta am ales clatitele cu ciocolata, multa ciocolata...intr-o prezentare festiva.
Pentru clatite:
Ouale se bat putin cu zaharul si sarea, se adauga smantana, apoi alternativ se adauga faina si laptele. La sfarsit se adauga si apa minerala. Se va obtine o compozitie de consistenta smantanii, care se da la frigider pentru cel putin juma' de ora.
Se coc clatite intr-o tigaie, cu diametrul de 23 cm, asa am folosit eu dar voi puteti sa le faceti de ce dimensiune doriti. Se lasa clatitele la odihnit :)
Crema ganache:
Ciocolata se rupe bucatele si se pune pe foc impreuna cu smantanile :P. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, fara a fierbe insa, apoi se lasa la racit. Intre timp ne apucam de crema numarul doi...mmm...
Crema de ciocolata amaretto:
Branza se mixeaza cu smantana pana se obtine o crema fina, se adauga laptele condensat si ciocolata topita, apoi alunele si cacaoa. La farsit se adauga lichiorul amaretto pentru a-i intregi ansamblul de arome :P
Se lasa la racit pana pregatim frisca.
Frisca se bate tare cu o lingurita zahar vanilat si se incorporeaza usor in crema.
Pe un platou, sau farfurie mai lata, depinde ce aveti...se pune o clatita, se unge cu crema ganache, apoi se pune un strat de crema amaretto. Operatiunea se repeta pana la epuizarea clatitelor sau pana va plictisiti :))
Eu am fost salvata de devoratorii de clatite din jurul meu care au avut grija sa nu-mi dea mult de lucru :)
Tortul se orneaza cu crema ganache ramasa si se pudreaza cu cacao. Eu am renuntat la cacao, si am inlocuit-o cu capsuni delicioase.
Este intr-adevar o retata care ia ceva timp si rabdare, dar va asigur ca e delicioasa si merita facuta ;)
Enjoy!