Tort de cirese

de laura_n in Torturi, 19 Iun 2014 | 7381 vizualizari

 

Daca va plac torturile insiropate, de mere si cu frisca, atunci acest tort este asemanator.
Eu ciresele le desfac si daca le vad populate, nu le mai mananc.
Asa ca m-am gandit sa le savurez altfel.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese mari
  • 6 oua
  • 8 lg zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lg cacao
  • 1 praf sare
  • smantana pt frisca
  • 2-3 lg zahar brut
  • pt sirop
  • cirese
  • 4 lg zahar brut
  • 600 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cirese:

Spalam ciresele si scoatem samburii. Le punem intr-un castron, si presaram 2 lg zahar peste ele.

Separat, batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand obtinem o bezea tare, adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adaugam faina si amestecam cu o spatula.

Luam o forma de tort, asezam o hartie de copt si punem cam 3/4 din cirese, fara zeama lasata de ele. Peste ele, turnam 3 sferturi din compozitia de oua. In compozitia ramasa, adaugam cacao si amestecam. Turnam restul in forma de copt.

Dam la cuptorul preincins, la foc mediu, aproximativ 30-35 minute.

Dupa ce s-a copt, scoatem si lasam un pic sa se raceasca, apoi rasturnam tortul pe un platou.

Intre timp, ciresele ramase si cu zeama lasata de ele, le punem intr-un vas, adaugam apa si punem la fiert. Cand aproape sa fiarba, adaugam zaharul si lasam sa fiarba cateva minute. Dam deoparte si lasam sa se raceasca de tot.

Cu acest sirop, insiropam tortul. Blatul este unul pufos, va absorbi imediat siropul.

Batem smantana rece, de la frigider, cu 2-3 lg de zahar pudra. Cand s-a intarit suficient, ornam tortul si presaram fulgi de cioco. Dam la rece pana la servire!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cirese" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Himalaya