Tort de cirese

de laura_n in Torturi, 19 Iun 2014 | 7757 vizualizari

 

Daca va plac torturile insiropate, de mere si cu frisca, atunci acest tort este asemanator.
Eu ciresele le desfac si daca le vad populate, nu le mai mananc.
Asa ca m-am gandit sa le savurez altfel.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese mari
  • 6 oua
  • 8 lg zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lg cacao
  • 1 praf sare
  • smantana pt frisca
  • 2-3 lg zahar brut
  • pt sirop
  • cirese
  • 4 lg zahar brut
  • 600 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cirese:

Spalam ciresele si scoatem samburii. Le punem intr-un castron, si presaram 2 lg zahar peste ele.

Separat, batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand obtinem o bezea tare, adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adaugam faina si amestecam cu o spatula.

Luam o forma de tort, asezam o hartie de copt si punem cam 3/4 din cirese, fara zeama lasata de ele. Peste ele, turnam 3 sferturi din compozitia de oua. In compozitia ramasa, adaugam cacao si amestecam. Turnam restul in forma de copt.

Dam la cuptorul preincins, la foc mediu, aproximativ 30-35 minute.

Dupa ce s-a copt, scoatem si lasam un pic sa se raceasca, apoi rasturnam tortul pe un platou.

Intre timp, ciresele ramase si cu zeama lasata de ele, le punem intr-un vas, adaugam apa si punem la fiert. Cand aproape sa fiarba, adaugam zaharul si lasam sa fiarba cateva minute. Dam deoparte si lasam sa se raceasca de tot.

Cu acest sirop, insiropam tortul. Blatul este unul pufos, va absorbi imediat siropul.

Batem smantana rece, de la frigider, cu 2-3 lg de zahar pudra. Cand s-a intarit suficient, ornam tortul si presaram fulgi de cioco. Dam la rece pana la servire!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura