Tort de ciocolata si nuca de cocos

de Maria68 in Torturi, 15 Mar 2012 | 10861 vizualizari

 

In data de 13 martie a fost ziua de nastere a mamei-soacre(buni Cora)si pentru acest eveniment am pregatit acest minunat si delicios tort:) .... si cum la data respectiva eu am fost plecata din localitate , am sarbatorit in avans!......iar reteta am reusit doar azi sa o postez.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 70 gr zahar pudra
  • 5 linguri ulei
  • 60 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri pline de faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 700ml lapte
  • 6 linguri de zahar
  • 80 gr nuca de cocos
  • 200ml frisca
  • 10gr gelatina
  • 2 linguri zahar pudra
  • Sirop:
  • 100ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 esenta de migdale  
  • Ornat:
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 gr nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si nuca de cocos:

Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Topim ciocolata cu smantana si adaugam la galbenusuri, amestecam dupa care adaugam si cacao. Mixam, apoi adaugam praful de copt si o lingura de faina. Batem albusurile cu cele 8 linguri de zahar, pana ce devine o spuma tare. Adaugam doua linguri de spuma la galbenusuri, amestecam cu o paleta de jos in sus si incorporam 3 linguri de faina, apoi iar amestecam doua linguri de spuma si incorporam 4 linguri de faina, apoi amestecam restul de albusuri.
Daca se amestecam  toata faina o data, aluatul era prea tare ca sa se incorporeze albusurile spuma. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si coacem in cuptorul incalzit pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit si se taie in trei.

Pentru crema: Se fierb budincile conform intructiunilor de pe pachet. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa, apoi se dizolva si se adauga la budinca un pic calduta. Amesteca si lasam sa se raceasca, intre timp batem frisca cu doua linguri de  zahar pudra. Dupa ce s-a racit crema, adaugam nuca de cocos si frisca batuta.

Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul, se raceste si se adauga esenta de migdale.Pentru asamblare, se insiropeaza blaturile, crema se imparte in doua si ungem cu ea blaturile. Normal ar fi trebuit sa ung si marginile, dar ca sa nu refuze copii tortul ,am preferat sa le las simple (cum zicea Andrada.....e prea mult alb) si spre surprinderea mea , l-au mancat cu o pofta.....:)!!!!

Iar eu in loc de cacao, am pudrat cu scortisoara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Sim0na 1

16.03.2012, 19:55

O portie este a mea!!!

Maria68 1

16.03.2012, 20:57

Va multumesc din suflet dragele mele pentru comentarii , scuze ca nu v-am raspuns la ele, dar tocmai de ziua mamei soacre am fost operata.. si inca nu sunt revenita pe deplin.Inca o data va multumesc

monik80 1

20.03.2015, 15:41

fffff bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata Nestle Dessert