Tort de ciocolata si mascarpone

de Lavinia in Torturi, 26 Ian 2013 | 4030 vizualizari

 

Iata ca am ajuns si cu tortul :) E un tort cadou si din pacate nu am sectiune

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 280 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g cacao
  • 1 esenta de rom
  • 140 g faina
  • 1 praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 40 g fulgi de cocos
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 50 ml lichior de cocos
  • Crema:
  • 250 g mascapone
  • 200 g ciocolata neagra
  • 3 galbenusuri
  • 75 g zahar pudra
  • 4 linguri lapte
  • 200 ml frisca
  • 1 gelatina
  • Glazura/decor:
  • 200 g piscoturi
  • 300 g ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si mascarpone:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma tare si lucioasa. Separat se freaca galbenusurile cu esenta de rom, zaharul vanilat si uleiul si se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se adauga peste crema de oua. La final se incorporeaza nuca de cocos. Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava (26 cm ) tapetata cu folie/hartie de copt timp de 15 minute fiecare (testul scobitorii)

Pentru crema se fierb galbenusurile cu zaharul si laptele pe baie de aburi pana se ingroasa. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute si se adauga peste crema de galbenusuri fierbinte. Se lasa la racorit si se adauga ciocolata topita si racita, mascarponele si frisca batuta.

Se insiropeaza fiecare blat si se umple cu crema.

Se mai opresc 2-3 linguri de crema cu care se ung marginele blatului si se lipesc piscoturile de jur imprejurul blatului.

Pentru glazura se topeste ciocolata cu frisca lichida si se lasa la racit.Se imbraca suprafata blatului cu aveline de ciocolata.

Eu am mai facut si o inimioara de ciocolata alba pentru contrast .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata