Tort de ciocolata pt toti bucatarasii

de mihaelaM in Torturi, 5 Iul 2011 | 5439 vizualizari

 

Se pare ca am ajuns la reteta 200 asa ca trebuia neaparat sa fie ceva bun.
Pt toti bucatarasi cate o felie>:d

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1cana zahar
  • 11/2cana faina
  • 8 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 ciocolate milka cu lapte (400g)
  • 2 pliculete gelatina
  • 1 plic crema pt prajituri de ciocolata
  • 250ml lapte
  • Siropul
  • 4cani apa
  • 1cana zahar
  • 2 esente rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata pt toti bucatarasii:

Separam albusurile si le batem spuma,apoi punem putin cate putin zaharul mixand bine. Cand zaharul s-a topit putem pune galbenusurile amestecate cu uleiul, mixam in continuare. Faina o amestecam cu cacaoa, apoi o punem in ploaie peste albusuri si omogenizam bine.

Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor cam 45 min, pana trece testul cu scobitoarea.

Frisca o punem intr-un vas (eu am pus in tuci sa fiu sigura ca nu se lipeste) la foc mic.

Ciocolata o rupem bucati intr-un castron mai mare.Cand frisca incepe sa fiarba punem peste bucatile de ciocolata, lasam asa cam 5minute dupa care amestecam pana ce obtinem o compozitie fina pe care o lasam sa se raceasca.

Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe pliculet, iar cand crema s-a racit putem pune si gelatina, dupa care o dam la rece cam 30min.

Preparam si siropul: punem apa si zaharul sa fiarba cam 20 min. Cand siropul se mai raceste putem pune si cele 2 fiole de esenta de rom.

Blatul de tort il taiem in doua,insiropam prima parte ,apoi vom pune crema. Dupa ce crema a fost pusa uniform vom pune si partea cealalta si o insiropam. Dam la rece cam 1ora.

Preparam si crema pt prajituri,iar cand tortul s-a racit il scoatem de la rece si vom pune uniform crema de ciocolata deasupra, apoi il ornam cu restul de crema.

POFTA BUNA!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata pt toti bucatarasii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

carmenvlad 1

09.07.2011, 13:57

Felicitări! Un aşa eveniment trebuia sărbătorit. Tortul arată minunat, urarea este absolut încântătoare şi deosebit de delicioasă.

mihaelaM 1

09.07.2011, 14:16

Multumesc Carmen

mihaelaM 1

10.07.2011, 15:32

David astept sa ma lamuresti cu acea faina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si fructe de padure