Tort de ciocolata cu lapte

de divainbucatarie in Torturi, 19 Apr 2011 | 4530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g nuca macinata
  • 100 g migdale macinate
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 4 oua
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cafea tare
  • 1 lingurita pesmet
  • 1 plic praf de copt
  • 120 g ciocolata
  • 60 g unt
  • 2 linguri suc portocala
  • ciocolata alba pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu lapte:

Batem untul cu zaharul pana devin spuma. Incorporam galbenusurile si coaja de portocale in crema de unt. Topim in bain-marie ciocolata si incorporam cele 2 linguri de cafea expresso. La compozitia de unt si oua adaugam ciocolata topita, pesmetul, nucile si migdalele macinate, apoi praful de copt iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.Punem aluatul in forma si il dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca. Turnam peste blat ciocolata topita si amestecata apoi cu 2 linguri suc portocala si unt.
Pentru decor am raschetat cu cutitul o ciocolata alba. Am pus ciocolata imediat peste cea abia turnata pentru a se lipi de aceasta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort italian de ciocolata si migdale