Tort de ciocolata (cu crema ganache)

de dakris in Torturi, 4 Ian 2013 | 11706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 9 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema ganache de ciocolata
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pt frisca Hulala
  • 100 g unt
  • Glazura
  • 150 g ciocolata (amaruie)
  • 100 ml smantana pt frisca Hulala
  • 50 g unt
  • Decor:
  • frisca
  • Sirop (250 ml):
  • apa+5 linguri zahar+ esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata (cu crema ganache):

Crema

Intr-o craticioara se pun frisca lichida si untul. Cand ajunge la temperatura de fierbere se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana ce aceasta se topeste. Se lasa la racit si apoi se introduce la frigider pt cel putin 1 ora; se mixeaza cateva minute, la inceput la viteza mica si apoi crescand viteza treptat rezultand, la final, o crema fina.

Blatul

Ouale se separa. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana rezulta o spuma tare. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie. Apoi se incorporeaza faina si praful de copt si se varsa intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu facandu-ise testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit se taie in trei parti egale, pe orizontala, se aseaza fiecare felie pe cate un platou rotund si se insiropeaza fiecare felie. De preferat blatul sa se coaca cu 1 zi inainte de a fi asamblat tortul, astfel taindu-se mai usor.

Glazura

Frisca lichida si untul se pun intr-o craticioara pe foc. Cand aproape incepe sa fiarba se adauga ciocolata, se amesteca bine si se lasa la racit.

Asamblarea

Pe o felie de blat insiropat se intinde cu o 1/2 din cantitatea de crema. Se aseaza inca o felie de blat si, peste aceasta, iarasi crema peste care se aseaza a treia felie.

Se pastreaza putina crema pt a "imbraca" tortul, peste care se varsa glazura. Se introduce la frigider. Dupa ce s-a intarit glazura orneaza dupa propria inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata (cu crema ganache)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru cununie