Tort de ciocolata cu cappucino

de Roxanarad in Torturi, 28 Aug 2012 | 4989 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de budinca de ciocolata
  • 1 plic cappucino
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml smantana de frisca
  • 200 gr ciocolata alba menaj
  • 200 gr unt
  • 150-200 gr zahar praf
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon (sau esenta de vanilie)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu cappucino:

Blatul: Cernem intr-ul bol praful de budinca, faina, praful de copt si cappucino. Batem albusurile pana devin spuma tare, apoi adaugam zaharul, galbenusurile. Incorporam treptat ingredientele uscate in pandispan, apoi turnam intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt. Coacem la cuptorul incins aproximativ 30 minute, pana ce blatul este copt in totalitate (incercam cu o scobitoare). Scoatem din tava tortul si il lasam sa se raceasca.

Crema: Punem pe foc smantana, zaharul vanilat si ciocolata taiata cubulete, si amestecam usor pana se topeste ciocolata (avand grija sa nu fiarba smantana). Luam de pe foc si mai amestecam din cand in cand pana se raceste complet.

Incepem sa frecam untul (pe care l-am tinut la temperatura camerei), la viteza mica a mizerului, incorporand treptat si zaharul praf. Dupa ce am pus tot zaharul, frecam la viteza mare aproximativ 8-10 minute, pana ce devine o spuma cremoasa. Trecem din nou la viteza mica, si incorporam smantana cu ciocolata.

Ansamblare: Taiem blatul in 3 felii. Impartim crema in 3 parti egale di o distribuim uniform, atat intre straturi, cat si pe deasupra.

.....GATA!!!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

La taierea blatului raman niste firimituri, pe care eu le-am facut mici mici si le-am folosit la ornat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu cappucino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ganache ciocolatos