Acest tort l-am facut pentru Anul Nou!
Ingrediente blat:
Ingrediente sirop:
Ingrediente crema:
Ingrediente ornare:
Preparare blat:
Se separa cele 10 oua,intr-un castron mai mare se pun albusurile si se mixeaza bine apoi se adauga zaharul si se mai mixeaza pana devin tari.Se adauga galbenusurile si se amesteca pana se incorporeaza bine;Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se adauga in compozitia de oua,amestecand cu o spatula sau o lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza bine toata faina.
Compozitia rezultata se toarna intr-o forma de tort rotunda de 30cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.Se lasa la rece apoi se taie in doua sau 3 foi egale.
Preparare sirop:
ingredientele de mai sus fara esenta de rom se pun intr-o oala la fiert pana incepe sa prinda putina consistenta,se lasa la racit apoi se insiropeaza blatul rece!
Preparare crema:
Frisca lichida se pune intr-o oala pe foc si se lasa pana atunge punctul de fierbere(NU SE FIERBE)apoi se adauga ciocolata taiata bucatele pana se topeste.Crema obtinuta se toarna intr-un castron mai inalt si se raceste bine.Cand este rece se bate bine cu mixerul pana prinde consistenta si isi dubleaza volumul.
Asamblarea:
Crema se imparte in 3 parti,
Intr-o tava de servit, se pune una din foile de blat,se insiropeaza bine,se adauga crema,foaia 2 de blat din nou sirop,crema si ultima foaie de blat.
Deasupra se orneaza cu crema ramasa si se decoreaza cu bomboane dupa preferinta.