Tort de ciocolata amaruie

de laylalala in Torturi, 4 Iul 2010 | 4350 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 200 gr unt, la temperature camerei
  • 300 gr zahar brun
  • 6 oua, separate
  • 300 gr ciocolata amaruie, topita
  • 200 ml vermouth
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • un praf de sare

Pentru crema

  • 200 gr ciocolata amaruie, topita si racita putin
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata amaruie:

Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita.
Intr-un vas bate untul cu zaharul.Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga galbenusurile la unt si amesteca.Incorporeaza apoi ciocolata topita si vermouth-ul. Intr-un vas, amesteca faina cu praful de copt si scortisoara apoi incorporeaza-le in amestecul cu oua.Toarna compozitia obtinuta in forma pregatita si da totul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca apoi injumatateste-l pe orizontala.
Pentru crema, bate frisca apoi incorporeaza ciocolata.Umple blaturile cu aceasta crema, pastrand crema si pentru a unge intreg tortul. Tortul se poate servi asa cum este sau se poate decora dupa fantezia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata