Tort de ciocolată

de Rita Ilies in Torturi, 30 Mar 2015 | 9989 vizualizari

 

Credeam că-i nevoie de-o ocazie specială pentru a pregăti un tort, însă mai nou mi-am schimbat părerea. E nevoie doar de câteva ore libere, ingrediente și scuza că vrei să-ncerci o rețetă nouă pentru a fi sigură că nu dai greși când va exista cu adevărat o ocazie. :))
Postasem pe pagina de Facebook un clip în care o doamnă alături de un câine drăguț pregăteau un tort pentru Crăciun. :) Mi-a plăcut mult acel blat și modul de preparare mi s-a părut interesant, așa că mi-am făcut timp să-l încerc.

Bineînțeles, am adaptat rețeta gusturilor mele, deci, vom vorbi azi despre ciocolată. :))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru un blat ( diagonala 24 cm ):
  • 3 ouă întregi
  • 100 g zahăr
  • 90 g făină
  • 15 g unt
  • o lingură cu lapte
  • o lingură cu pudră de cacao
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 5 ouă
  • 650 g unt gras la temperatura camerei ( 82% )
  • 300 g zahăr
  • 30 g cacao
  • 300 g ciocolată cu conținut mare de cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolată:

Pentru a prepara primul blat ( vom avea nevoie de 3 in total ), in prima faza, vom mixa ouale intregi impreuna cu zaharul, pe bain marie.

Cand am obținut o spuma densa și calduța, luam vasul de pe bain marie. Adaugam faina și cacaoa in ploaie.

Ca și la blatul obișnuit, vom folosi o spatula pentru a incorpora faina. Topimuntul impreuna cu laptele, apoi turnam peste compoziția blatului și incorporam ușor.

Dupa ce am tapetat tava cu hartie de copt, punem compoziția și-o dam la cuptor timp de aproximativ 20 de minute, la 160 de grade. Cuptorul trebuie sa fie incins.

Blatul copt il scoatem intre doua foi de copt și il lasam sa se raceasca pe un gratar. La fel vom proceda cu celelalte doua blaturi.

Pentru a pregati crema, vom omogeniza ouale intregi, zaharul și cacaoa intr-un vas rezistent pe care-l vom pune pe bain marie. Vom amesteca continuu pana cand compoziția se va ingroșa. Luam vasul de pe bain marie și adaugam ciocolata amestecand pentru a o incorpora. Lasam compoziția sa se raceasca.

Intr-un alt vas omogenizam untul, adaugam compoziția de ciocolata și mixam pentru a obține o crema fina și irezistibila. :)

Imparțim crema in 3 parți, lasand o cantitate mai mare pentru decor. Insiropam primul blat, apoi punem primul strat de crema de ciocolata.

Așezam al doilea blat, insiropam, punem al doilea strat de crema și incheiem cu cel de-al treilea blat.

Decorul va aparține. Eu am imbracat tortul in crema de ciocolata și l-am innobilat cu bomboane cu cocos și alune de padure.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolată cu marshmallow