Pentru blaturi :
Crema :
Gelatina :
Blaturile : Separam albusurile de galbenusuri ;
Galbenusurile le frecam cu zaharul ; Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ; Peste galbenusuri adaugam faina , praful de copt , esenta de rom , amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos pana se incorporeaza bine ;
Pregatim o tava rotunda de cuptor , tapetam cu hartie de copt , turnam amestecul in tava ; Dam la cuptorul preincalzit la 180 gr cca 30 minute ;
La blatul cu cacao se procedeaza la fel , cacao o amestecam cu galbenusurile ;
Intr-o cratita punem untul taiat cubulete , ciocolata rupta bucati si frisca ; Lasam la foc mic , amestecand continuu pana ciocolata s-a topit ; Luam de pe foc si lasam la racit ; Cand s-a racit , mixam cca 2-3 minute crema ;
Blaturile le taiem fiecare in doua ; Ungem cu crema fiecare blat ;
Amestecam sucul cu gelatina si zaharul ; Punem 1-2 minute la foc mic , amestecand continuu ;
Turnam gelatina pe ultimul blat pus ; Lasam sa se raceasca si dam la frigider 2-3 ore !
Pofta buna!