Tort de ciocolată

de Alina26 in Dulciuri, 4 Noi 2014 | 7236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg făină
  • 3 lg cacao amara
  • 3 lg ulei
  • 2 lg apa
  • 1/ 2 plic praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • Crema:
  • 1 plic " Crema pentru prăjituri de la Dr.Oetker de ciocolata"
  • 250 ml lapte
  • 3 lg zahar pudra
  • 1 esența de rom
  • 5 felii de ananas din compot
  • Glazura:
  • 100g ciocolata amăruie / sau cu lapte
  • 100ml frisca lichida
  • Sirop :
  • 200 ml apa
  • 3 lg zahar
  • 2 lg cacao amara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolată:

Blatul:

Separam albusurile de gălbenușuri. Mixam albusurile cu putina sare pana isi dubleaza volumul si apoi punem câte o lingura de zahar, continuând sa mixam. Gălbenușurile le batem bine mixerulpână devin albicioase. Apoi le adaugam peste albușuri amestecand incet cu o slatula. Punem faina, praful de copt, cacaoa in ploaie si cernute amestecand incet cu o slatula. Punem compoziția intr-o tava (36 cm diametru) unsa cu ulei și tapetata cu faina. Dam lacuptorul încins la 180de grade pentru 30 de minute.Facem proba cu scobitoarea si lasam sa se răcească in cuptor.

Crema :

Punem toate ingredientele într-un bol si mixam la început cu viteza mica apoi cu viteza mare timp de 5 minute.Dam la rece.

Glazura :

Punem ciocolata rupta bucati la topit la baie marin.

Cand s-a topit luam de la  foc si punem frisca lichida mestecând incet pana devine o omogena si lucioasa. 

Siropul :

Punem apa si zaharul la încălzit, până se topește zaharul, apoi adaugam cacao și mestecam pana se dizolva toata cacao. 

Asamblare:

Taiem blatul in doua Insiropam bine și intindem crema lasati 5 lg de crema pt ornat obtional ) si ananasul taiat bucatele. Punem cealaltă jumătate de blat si insiropam cu siropul rămas. Intindem glazura, ornam cu crema ramasa si bomboane de ciocolata. (Daca aveti). Dati la rece înainte de a fi servit. Pofta buna! !!!!!!!

TIPS-URI

1

Glazura sa o faceti inainte sa asamblati torul.Daca il faceti inainte e posibil sa se intareadca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata