Tort de ciocolată

de Alina26 in Dulciuri, 4 Noi 2014 | 6914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg făină
  • 3 lg cacao amara
  • 3 lg ulei
  • 2 lg apa
  • 1/ 2 plic praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • Crema:
  • 1 plic " Crema pentru prăjituri de la Dr.Oetker de ciocolata"
  • 250 ml lapte
  • 3 lg zahar pudra
  • 1 esența de rom
  • 5 felii de ananas din compot
  • Glazura:
  • 100g ciocolata amăruie / sau cu lapte
  • 100ml frisca lichida
  • Sirop :
  • 200 ml apa
  • 3 lg zahar
  • 2 lg cacao amara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolată:

Blatul:

Separam albusurile de gălbenușuri. Mixam albusurile cu putina sare pana isi dubleaza volumul si apoi punem câte o lingura de zahar, continuând sa mixam. Gălbenușurile le batem bine mixerulpână devin albicioase. Apoi le adaugam peste albușuri amestecand incet cu o slatula. Punem faina, praful de copt, cacaoa in ploaie si cernute amestecand incet cu o slatula. Punem compoziția intr-o tava (36 cm diametru) unsa cu ulei și tapetata cu faina. Dam lacuptorul încins la 180de grade pentru 30 de minute.Facem proba cu scobitoarea si lasam sa se răcească in cuptor.

Crema :

Punem toate ingredientele într-un bol si mixam la început cu viteza mica apoi cu viteza mare timp de 5 minute.Dam la rece.

Glazura :

Punem ciocolata rupta bucati la topit la baie marin.

Cand s-a topit luam de la  foc si punem frisca lichida mestecând incet pana devine o omogena si lucioasa. 

Siropul :

Punem apa si zaharul la încălzit, până se topește zaharul, apoi adaugam cacao și mestecam pana se dizolva toata cacao. 

Asamblare:

Taiem blatul in doua Insiropam bine și intindem crema lasati 5 lg de crema pt ornat obtional ) si ananasul taiat bucatele. Punem cealaltă jumătate de blat si insiropam cu siropul rămas. Intindem glazura, ornam cu crema ramasa si bomboane de ciocolata. (Daca aveti). Dati la rece înainte de a fi servit. Pofta buna! !!!!!!!

TIPS-URI

1

Glazura sa o faceti inainte sa asamblati torul.Daca il faceti inainte e posibil sa se intareadca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (21)

Alina26 1

05.11.2014, 11:15

multumesc mult pentru aprecieri!!!!

_Alina_ 1

06.11.2014, 11:23

Alina26 1

15.11.2014, 17:20

Mulțumesc! !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de cappucino si ciocolata alba