Cupcakes Cu Champagne Buttercream

de Anamaria Cook in Dulciuri, 31 Iul 2013 | 3771 vizualizari

 

INGREDIENTE

Cupcakes:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar tos
  • 50 g zahar brun
  • o lingurita extract de vanilie sau semintele unei pastai
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • un pumn afine
  • 4-5 capsune
Champagne Buttercream:
  • 150 g unt
  • 275 g zagar pudra
  • 2 linguri amidon din porumb
  • colorant alimentar rosu
  • 50 g sampanie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes Cu Champagne Buttercream:

Cupcakes:   Mixati untul cu zaharul pana ce obtineti o crema pufoasa. Adaugati extractul de vanilie si ouale (unul cate unul), daca amestecul incepe sa se taie adaugati cateva lingurite de faina si mixati pana se leaga. Folosind o spatula sau o lingura de lemn incorporati faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Turnati compozitia in forme de cupcakes (reteta spune sa impartiti compozitia in 12 forme insa mie mi-au crescut cam mult asa ca puteti umple formele doar pe jumatate si coaceti restul de compozitie la final).

Taiati capsunele in felii potrivite, apoi "ornati" jumatate cu capsune si cealalta jumatate cu afine.

Coaceti in cuptorul incins la 180 C/gaz 4 pentru 20-25 de minute sau pana ce trec testul scobitorii si capata o culoare aurie.

Lasati prajiturelele sa se raceasca, intre timp preparati crema.

Champagne buttercream:   Mixati untul cu zaharul pudra si amidonul de porumb. Sfatul meu este sa folositi un vas ingust si sa-l acoperiti cu un prosop de bucatarie pentru a nu umple toata casa cu zaharul pudra. :) Adaugati sampania si amestecati pana ce obtineti o crema moale. La final turnati 2-3 picaturi de colorant alimentar(de preferat una cate una sa obtineti culoarea dorita). Ornati dupa preferinta apoi puneti la frigider pana ce se intareste putin crema.    

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes Cu Champagne Buttercream" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata, festive