Tort de ciocolata

de La Ancuta in Torturi, 6 Dec 2013 | 23241 vizualizari

 

La multi ani tuturor sarbatoritilor! Va doresc multa sanatate si fericire si va servesc cu un tort ciocolatos!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g unt
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 400 g zahar
  • 300 g faina
  • 60 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml lapte
  • Crema:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smatana pentru frisca
  • Pentru ornat:
  • 650 g zahar pudra
  • 6 linguri cacao
  • 150 g unt
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Pentru blat topim ciocolata impreuna cu untul si zaharul, pe foc mic apoi dam deoparte.
Intr-un castron cernem faina impreuna cu cacaoa si praful de copt. Separat mixam ouale apoi adaugam uleiul, in fir subtire iar la final laptele. Turnam compozitia peste faina si amestecam pana se omogenizeaza.
La final adaugam ciocolata topita si amestecam bine. Impartim compozitia in trei parti egale si coacem trei  foi in tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt.

Coacem foile la foc potrivit, pana trec testul scobitorii. Dupa ce s-au copt lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie, fara a le suprapune.

Pentru crema punem ciocolata pe foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Dupa ce s-a topit dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza apoi lasam la racit si dam la frigider (de preferat peste noapte). Eu am fost in criza de timp si am pus crema la congelator 20 de minute. Dupa ce s-a racit mixam bine crema pana cand devine spumoasa.

Pe un platou asezam o foaie in jurul careia montam inelul de tort. Peste foaie intindem jumatate din crema de ciocolata, acoperim cu cea de-a doua foaie si restul de crema. Acoperim cu ultima foaie de tort si dam la frigider pentru 2 ore.

Intre timp pregatim crema pentru ornat. Cernem zaharul pudra si il amestecam cu cacaoa. Adaugam untul topit si incepem sa mixam apoi adaugam laptele. Mixam cateva minute, pana cand crema se omogenizeaza si nu se mai simte zaharul. La final adaugam extractul de vanilie si amestecam bine.

Imbracam torul cu crema (pentru partea de sus folosim un strat foarte subtire). Crema ramasa o punem intr-un posh cu varf stea si formam trandafirii (aici gasiti un filmulet care va ajuta). Eu am lasat marginile tortului nefinisate.

Dam tortul la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema pralina