Tort de capsuni

de Micutza Luana in Torturi, 31 Mai 2013 | 2772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de capsuni
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar

Pentru blat

  •  8 oua
  •  8 lg zahar
  •  un zahar vanilat
  •  8 linguri de faina
  • un varf de sare
  • frisca pentru ornat optional
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni:

Spalam capsunile si le taiem cubulete . Intr-o tava in punem zaharul , untul, capsunile si le dam la foc mic pana se face un fel de gem. 

Blatul . Separam gabenusurile de albusuri si frecam galbenusirile cu zaharul pana devine o crema. Separat batem albusurile spuma cu un varf de sare. Amestecam galbenusurile cu albusurile si treptat punem faina.

Peste dulceata de capsuni adaugam crema de mai sus si dam la foc mic 30 minute.

Dupa racire se intorce invers , pentru a obtine blatul jos si capsunile sus , optional puteti orna cu frisca .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort racoritor de vara