Tort de cafea

de Retete cu Margareta Cismasiu in Torturi, 8 Noi 2014 | 4728 vizualizari

 

Este un tort delicios pe care l-am facut cadou unei persoane foarte dragi mie.Ieri a fost ziua ei si i-am facut o mica surpriza.Un tort cremos,dulce si reconfortant in acelasi timp.Cu o generoasa crema de cafea a fost deliciul tuturor.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 10oua,
  • 10 ling zahar,
  • 10 ling faina,
  • 2ling cacao,
  • un zahar vanilat,
  • un praf de copt,
  • un praf sare.

Sirop:

  • 100ml apa,
  • 2 ling zahar,
  • esenta de rom

Crema:

  • 1 kg frisca lichida,
  • 5 oua,
  • 5 ling zahar,
  • 200ml cafea neagra concentrata,
  • 100 gr ciocolata (optional),
  • zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cafea:

Blat

Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea cu un praf de sare.Treptat se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste tot zaharul.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet cu o spatula.La urma se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Se amesteca incet,de sus in jos.Compozitia se toarna intr-o forma de tort sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor pana trece proba scobitorii.Se lasa sa se raceasca.

Sirop:

Apa se fierbe cu zaharul.Cand clocoteste se aduga romul si se ia de pe foc.Se lasa sa se raceasca.

Crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul,cafeaua si zaharul vanilat.Compozitia se pune la fiert la bain marie pana se ingrosa,mestecand continuu.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Din toata frisca se opreste 200ml pentru ornat.Restul se bate bine si se adauga compozitia de cafea cu oua.Se mixeaza pana se omogenizeaza bine.

Asamblare:

Blatul se taie in doua,pe orizontala.Blatul de la baza se insiropeaza cu jumatate din siropul rece.Din crema se opresc cateva linguri pentru a imbraca tortul,restul se pune pe primul blat.Se acopera cu al doile blat care se insiropeaza si el.Tortul se poate imbraca in crema de cafea.Eu am topit 100 gr cicolata si am adugat la crema pentru o culoare mai inchisa.Cu aceasta crema am imbracat tortul.Cele 200ml fisca se mixeaza si se decoreaza tortul.

Se da totul la rece pana  a doua zi.Se portioneaza si se serveste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

dantes 1

08.11.2014, 10:35

Delicios!

Rocsi 1

08.11.2014, 10:39

Si mie o feliuta!

babi5 1

08.11.2014, 13:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si frisca