Desert tort de mere caramelizate

de Nadyne in Torturi, 23 Apr 2017 | 14872 vizualizari

 

Delicii de Paste... Este tortul meu preferat...

 

INGREDIENTE

Ingrediente mere caramelizate:

  • 7-8 mere potrivite
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • gem de gutui

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • esenta de vanilie
  • 1/2 jumatate plic praf de copt

Pentru ornat:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • ornamente din zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere caramelizate:

 Curatam si scobim merele. Caramelizam zaharul, la foc mic, punem untul si merele intregi, printre ele, punem felii taiate si introducem vasul in care vom prepara tortul, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, cam 20 minute, pana se inmoaie merele. Cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca putin si le umplem cu gem de gutui.

  Ouale se separa. Batem spuma tare albusurile cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei, apa si aromele. Amestecam faina cu praful de copt si le  incorporam, cu miscari largi, in aluat.

 Turnam compozitia in vasul cu merele caramelizate, nivelam si-l introducem la cuptor, tot la foc potrivit, cam 25-30 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

 Dupa ce l-am scos din cuptor, lasam tortul sa se raceasca in cratita, cam 10 minute, desprindem marginile, cu ajutorul unui cutit subtire si-l rasturnam cu grija pe platou.

 Dupa ce s-a racit, il ornam cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu fructe