Desert tort de mere caramelizate

de Nadyne in Torturi, 23 Apr 2017 | 13666 vizualizari

 

Delicii de Paste... Este tortul meu preferat...

 

INGREDIENTE

Ingrediente mere caramelizate:

  • 7-8 mere potrivite
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • gem de gutui

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • esenta de vanilie
  • 1/2 jumatate plic praf de copt

Pentru ornat:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • ornamente din zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere caramelizate:

 Curatam si scobim merele. Caramelizam zaharul, la foc mic, punem untul si merele intregi, printre ele, punem felii taiate si introducem vasul in care vom prepara tortul, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, cam 20 minute, pana se inmoaie merele. Cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca putin si le umplem cu gem de gutui.

  Ouale se separa. Batem spuma tare albusurile cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei, apa si aromele. Amestecam faina cu praful de copt si le  incorporam, cu miscari largi, in aluat.

 Turnam compozitia in vasul cu merele caramelizate, nivelam si-l introducem la cuptor, tot la foc potrivit, cam 25-30 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

 Dupa ce l-am scos din cuptor, lasam tortul sa se raceasca in cratita, cam 10 minute, desprindem marginile, cu ajutorul unui cutit subtire si-l rasturnam cu grija pe platou.

 Dupa ce s-a racit, il ornam cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Pavlova cu crema de vanilie si fructe de padure