Un tort delicios si foarte usor de facut!Eu m-am grabit sa il tai dupa 2 ore ca nu mai aveam rabdare insa a doua zi este mult mai bun si se aseaza mai bine!
Pentru crema de capsuni puneti 250 ml lapte la fiert.
Separat intr-un bol amestecati praful de budinca, zaharul si restul de 50 ml lapte. Adaugati laptele fierbinte in fir subtire, apoi puneti din nou amestecul pe foc pana se ingroasa. Lasati la racit budinca acoperita cu o folie. Mixati budinca racita cu frisca lichida pana devine spumoasa si cremoasa.
Pentru crema de ciocolata mixati galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Adaugati 2 linguri de lapte,1 lingura cacao si tot asa pana terminati. Puneti amestecul pe baie de aburi amestecand din cand in cand pana se topeste complet zaharul si prinde consistenta. Mixati untul spuma apoi adaugati cate 1 lingura din crema de ciocolata si omogenizati bine.
Incalziti foarte putin laptele si il amestecati cu zaharul vanilat si esenta de rom.
Intr-o tava patrata/dreptunghiulara asezati un strat de biscuiti inmuitati pentru 2 secunde in lapte, un strat de crema de ciocolata, iar biscuiti, 1/2 din crema de capsuni, biscuiti, crema de ciocolata, biscuiti, crema de capsuni, biscuiti.
Eu am pastrat o lingura de crema de ciocolata si am imbracat marginile tortului cu ea.
Pentru glazura topiti ciocolata cu frisca si lichiorul si glasati tortul in ciocolata.
Ornati dupa preferinte!
1
Daca doriti un tort mai inalt folositi o tava cu dimensiuni mai mici.