A trecut Ziua Mamei dar vroiam oricum sa pun tortul facut pentru aceasta ocazie. Am lucrat 3 zile la acest tort dar sunt tare multumita de rezultat. L-am facut pentru soacra mea.
Am inceput joi si am facut toate bucatile de asamblare din royal icing. Sambata am facut blaturile.
Blaturile se fac in felul urmator:
Se bat ouale cu zaharul (eu folosesc robot de bucatarie) pentru 20 minute apoi se adauga faina treptat si amestecand de jos in sus . Se pun in tavi separate de 20cm diametru unsa si tapetata cu faina si se coc la 170° pentru circa 30 minute. Depinde de cuptor, faceti oricum o proba cu scobitoare.
Se lasa la racit blaturile dupa care se taie fiecare in jumate.
Am pus un strat de blat alb apoi am uns cu gem de capsuni , am pus caise taiate felii si deasupra frisca. Se continua cu un strat de blat cu cacao, uns cu gem de caise, felii de capsuni si frisca. Din nou un strat de blat alb, gem de capsuni , cateva felii de caise si cateva de capsuni si frisca. Se termina cu blatul de cacao.
Duminica dimineata am asamblat tortul. L-am imbracat in crema de unt si am pus partile preparate cu royal icing, si flori tot din royal icing.