Un desert indragit intr-o forma festiva, cu cateva ingrediente supriza.
Sper sa va placa!
Biscuitii se macina grosier, eu i-am rupt bucatele. Rahatul se taie cubulete, se pune pe foc, in putina apa, pana se desface usor, apoi se adauga peste biscuiti. Miezul de nuca se macina grosier, daca doriti, puteti sa coaceti usor inainte miezul. Se adauga peste biscuiti.
Ciocolata, untul si laptele se topesc si se amesteca pana devine omogen sosul. Se adauga 3/4 din cantitate peste biscuiti.
Menta se spala, se toaca extrem de marunt, se adauga peste celelalte ingrediente.
Se amesteca toate ingredientele, in caz ca mai e nevoie de putin lichid, suplimentati cu putin sos de ciocolata. Se asaza compozitia in forme, se niveleaza.
Separat, se pune la fiert 50 ml apa, 3 linguri de zahar si 3 de cacao, 3 linguri de ulei. Se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga 50 gr de ciocolata. Rezulta un sos tare gustos cu care se glazureaza tortul.
Se orneaza dupa bunul plac, si se lasa sa se intrepatrunda bine aromele, inainte de a-l servi.
Menta combinata cu ciocolata neagra ii confera un gust si o aroma aparte, grozava!
Sa va fie de folos!