Tort de biscuiti

de iry-gabriela in Torturi, 19 Feb 2012 | 12120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g biscuiti obisnuiti,
  • 500ml cafea preparata,
  • esenta de rom,
  • alune si optional nuca de cocos.      
  • pentru crema:
  • 500ml lapte,
  • 200g zahar,
  • 4 linguri de faina,
  • 3 linguri de cacao,
  • 1/2 margarina si esenta de cafea.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

pentru inceput preparam crema astfel:adaugam zaharul in lapte,apoi adaugam faina si cacao,iar la final esenta de cafea,dupa care amestecam cu un tel si apoi punem sa fiarba la foc potrivit amestecand incontinuu pana se ingroasa crema.

cand s-a ingrosat ,dam deoparte si adaugam margaina si amestecam pana se incorporeaza.    

separat se prepara 500ml cafea ,indulcita dupa gust, in care se adauga esenta de rom.    

biscuitii se inmoaie in cafea si se aseaza in forma de dreptunghi sau patrat dupa preferinta .  

peste biscuiti se intinde un strat de crema si apoi se adauga alune macinate.  

se procedeaza astfel pana se termina biscuitii si ultimul strat sa fie de crema.

se orneaza dupa preferinta si cu nuca de cocos sau frisca chIar (dar pentru ca eu nu am avut a iesit un pic mai saracacios,dar sa stiti ca s-a mancat tot pana la ultima bucatica)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

ela 1

26.02.2012, 21:25

la multi ani!!!!

catalina79 1

24.04.2012, 14:13

Vreau sa-ti spun ca m-am indragostit de aceasta prajitura.Multumesc pentru ca ne-ai impartasit si noua aceasta reteta.Am preparat-o de f multe ori si e preferata familiei,mai nou am dat reteta si la prietene.
LA CAT MAI MULTE RETETE!!!

iry-gabriela 1

24.04.2012, 20:58

multumesc la fel si tie!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu crema de capsuni si ciocolata