Tort de 3 ani

de Denissa in Torturi, 23 Feb 2012 | 4793 vizualizari

 

Tudor a implinit pe 18 februarie 3 ani si de atunci viseaza numai tort si lumanari (de tort). Multumesc Mycookinglife pentru inspiratie!! :-*

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 315 gr zahar pudra
  • 255 gr faina
  • 6 linguri cu apa
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 vanilie
  • Crema
  • 300 gr unt moale
  • zahar pudra
  • cacao
  • nuca macinata 
  • 1 esenta de rom
  • Decor de krantz
  • 200 gr nuca
  • 6 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de 3 ani:

Blat

Se separa ouale. Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, apa si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema pufoasa. Se adauga apoi faina cernuta si praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie.

Separat se bat albusurile spuma tare (sa se tina de tel) iar apoi se incorporeaza usor in amestecul de faina, galbenusuri si zahar.

Se ia o forma rotunda (eu am avut una cu inel detasabil) se unge cu ulei si se  tapeteaza cu faina, se toarna amestecul si se introduce in cuptorul preincalzit pentru circa 30 de minute (depinde de aragaz).

Crema

Untul moale se amesteca cu zaharul pudra, esenta de rom si cacaua pana se topeste zaharul si devine ca o spuma apoi se adauga nuci macinate. (Nu am mentionat cantitatea de zahar pentru ca fiecare face dupa gustul sau mai dulce sau nu. Nuca nu am pus multa deoarece am pus destula deasupra).

Krantz

Nucile de prajesc putin in cuptorul incins si se zdrobesc apoi cu sucitorul (sau ciocanul de snitele, eu asa am facut).

Separat zaharul se pune la caramelizat avand grija sa nu se arda. Se adauga nucile pisate se amesteca rapid iar apoi intreaga compozitie se intinde pe o folie de aluminiu sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se sfarma cu ciocanul de snitele.

Asamblare

Blatul de tort se taie in 3 si se insiropeaza cu un sirop de apa, zahar, esenta de rom. Se intinde crema de unt se pune cel de-al doilea blat iarasi crema si apoi ultimul blat.

Se pastreaza 2 linguri de crema pentru ornarea tortului, intinzandu-se pe ultimul blat si pe margini iar apoi se tapeteaza tortul cu krantz pisat.

Am mai facut niste moturi de frisca batuta.

(Asta e tortul de 3 ani)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de 3 ani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Denissa 1

24.02.2012, 08:18

multumim iri

mamaieelena 1

24.02.2012, 12:37

sa-ti traiasc sa fie sanatos si tortul e grozav

Denissa 1

24.02.2012, 14:32

multumim mamaie Elena

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuci caramelizate