Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul.Se bate bine.Se adauga galbenusurile,apoi faina,praful de copt,esenta,zaharul vanilat,colorantul si zmeura si se amesteca bine.Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie si se da la cuptor pana se rumeneste usor.Se lasa sa se raceasca,apoi se taie in doua.
Crema:
Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca cu telul cu zaharul si laptele,esenta de vanilie si zahar vanilat si se pune pe foc pana se ingroasa putin.Se da la rece.Se pune gelatina in jumatate de cana de apa rece sa se inmoaie.Albusurile se bat spuma tare.Frisca lichida se bate cu mixerul si cand crema din frigider s-a racit se amesteca cu albusurile,gelatina, frisca si se amesteca bine.La urma adaugam zmeura si amestecam putin.Dam la rece pana se mai intareste putin.
Blatul il taiem in doua.Punem prima foaie de balt pe platou si cand crema este putin intarita turnam trei sferturi pe blat,apoi punem cealalta foaie de blat si cu restul de crema ornam tortul si astupam toate gaurile ramase.Cu frisca batura imbracam tortul si ornam cu zmeura Lasam pana a doua zi la frigider
Pofta buna :)