Tort cu vanilie si capsuni

de Ancutsa in Mancare copii, 26 Mai 2016 | 2712 vizualizari

 

Pentru aniversarea tatei am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de vanilie, imbracat in ciocolata, capsuni si frisca.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua (mari);
  • 5 linguri de zahar;
  • 3 linguri de faina;
  • 10 linguri (rase) cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri;
  • 400 ml lapte;
  • 5 linguri zahar;
  • 4 linguri (rase) faina;
  • Jumatate de pastaie de vanilie;
  • 100 g unt;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 lingurita coaja de portocala la borcan;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • capsuni dupa gust;
  • 200 ml frisca lichida;
  • 200 g ciocolata cofetarie;
  • optional: lapte
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vanilie si capsuni:

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam bine. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de minute.

Siropul: Se pune pe foc vasul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan) si se fierbe cam 5 minute.

Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.

Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se amesteca cele 3 galbenusuri cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald (nu fierbinte, pentru a nu se praji ouale), se omogenizeaza si apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se adauga si pastaia de vanilie. Se fierbe pana se ingroasa. Cand a inceput sa se ingroase, mai amestecam un pic, apoi luam focul. Acum scoatem pastaia de vanilie, adaugam untul si amestecam bine.

Decorul: Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider, ci atat cat sa ramana moale, matasoasa.  

Se imbraca tortul in ciocolata topita la chocolate fondue (daca vi se pare groasa, o puteti subtia cu lapte cald), se orneaza cu frisca si cu capsunile spalate in prealabil, uscate cu un servet si apoi date prin ciocolata.

Se da la rece inainte de servire.

Pofta Buna!

 

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friganele servite cu miere