Tort cu vanilie si capsuni

de Ancutsa in Mancare copii, 26 Mai 2016 | 2758 vizualizari

 

Pentru aniversarea tatei am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de vanilie, imbracat in ciocolata, capsuni si frisca.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua (mari);
  • 5 linguri de zahar;
  • 3 linguri de faina;
  • 10 linguri (rase) cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri;
  • 400 ml lapte;
  • 5 linguri zahar;
  • 4 linguri (rase) faina;
  • Jumatate de pastaie de vanilie;
  • 100 g unt;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 lingurita coaja de portocala la borcan;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • capsuni dupa gust;
  • 200 ml frisca lichida;
  • 200 g ciocolata cofetarie;
  • optional: lapte
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vanilie si capsuni:

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam bine. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de minute.

Siropul: Se pune pe foc vasul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan) si se fierbe cam 5 minute.

Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.

Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se amesteca cele 3 galbenusuri cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald (nu fierbinte, pentru a nu se praji ouale), se omogenizeaza si apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se adauga si pastaia de vanilie. Se fierbe pana se ingroasa. Cand a inceput sa se ingroase, mai amestecam un pic, apoi luam focul. Acum scoatem pastaia de vanilie, adaugam untul si amestecam bine.

Decorul: Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider, ci atat cat sa ramana moale, matasoasa.  

Se imbraca tortul in ciocolata topita la chocolate fondue (daca vi se pare groasa, o puteti subtia cu lapte cald), se orneaza cu frisca si cu capsunile spalate in prealabil, uscate cu un servet si apoi date prin ciocolata.

Se da la rece inainte de servire.

Pofta Buna!

 

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lapte cu gris si cirese