Birthday cake

de irena in Torturi, 25 Mar 2012 | 4434 vizualizari

 

24 ani e o varsta foarte frumoasa ...

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 5 oua,
  • 5 linguri apa,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri cacao si 5 linguri faina.

Mousse ciocolata alba :

  • 2 oua,
  • 150 gr ciocolata alba,
  • 300 gr frisca,
  • 2 linguri apa.

Mousse ciocolata neagra :

  • 2 oua,
  • 150 gr ciocolata neagra,
  • 300 gr frisca,
  • 2 linguri apa.

Crema cu visine :

  • 200 gr frisca,
  • 150 gr visine proaspete si din compot.

Glazura:

  • 100 ml apa,
  • 100ml smantana,
  • 100gr zahar,
  • 30 gr cacao,
  • 5 gr gelatina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Birthday cake:

Blatul : ouale cu apa se bat f bine pana isi tripleaza volumul,apoi adaug zaharul cate putin, bat bine si adaug galbenusurile cate unul ,apoi faina si cacao trecute prin sita.Torn compozitia intr o forma rotunda, cu diam de 25 cm si coc ptr 25 - 30 min,in cuptorul preincalzit la 160 C.

Mousse ciocolata alba : albusurile se bat f bine cu o lingura de zahar.Separat bat f bine galbenusurile cu 1 lingura de zahar.Separat topesc ciocolata alba si cand se raceste adaug 2 lingur apa calduta ,amestec,adaug galbenusurile amestec,adaug albusurile si amestec usor,apoi adaug frisca batuta f bine.

Mousse ciocolata neagra : aceeasi reteta ca la mousse ciocolata alba,dar folosesc ciocolata neagra.

Crema de visine: frisca o amestec cu visinele din compot sau/ si proaspete pasate.

Glazura de ciocolata: pun pe foc ptr 10 min :apa,smantana,zahar si cacao,cand compozitia s a racit cam la 40 C, adaug gelatina hidratata.Las glazura la rece cam 1 ora si apoi o torn pe tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Birthday cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos

pe 03.04 la 10:08

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

pe 03.04 la 10:02

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de portocale si arahide