Pavlova cu capsune

de divainbucatarie in Torturi, 20 Mai 2011 | 8014 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 1 praf amidon
  • 1/4 lingurita otet
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 400 ml frisca
  • 250 -300 g capsune
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu capsune:

Mixam albusurile cu zaharul pana acesta se topeste bine. Faceti proba luand intre degete putina spuma si frecati degetele. Adaugam amidonul, otetul si vanilia in timp ce mixam. Daca simtiti inca granule de zahar continuati sa mixati. Inarmati-va cu rabdare, dureaza cam 30 de minute aceasta operatiune.

Cand zaharul este topit, turnam albusurile spuma pe o hartie de copt in forma de cerc – eu l-am facut de 22 cm. Coacem primele 30 de minute la 100°C, apoi urmatoarele 45 de minute la 120°C. Dupa acest timp probati daca bezeaua este suficient de tare la exterior cand o bateti cu un deget. Inchideti focul si o lasati in cuptor sa se raceasca. Cel mai bine ar fi sa stea 4-5 ore, dar puteti sa o lasati toata noaptea la racit in cuptor.

Daca timpul nu ne permite, atunci lasam bezeaua la racit minim 90 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

divainbucatarie 1

21.05.2011, 16:25

Multumesc Medioto!

divainbucatarie 1

21.05.2011, 16:26

Multumesc mamaieelena!

DIANA B 1

08.07.2011, 12:43

Cris , heeeeeeeeeelp ... si mai departe ?
Ea arata mijtoooooooo ... dar ... ptr nepriceputi mai tre' cate ceva s-arate asa , nu ???

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Alb-Rosu sau...tort de Paste