Tort cu ricotta, ciocolata si zmeura

de adnia in Torturi, 15 Ian 2013 | 4226 vizualizari

 

Nu pot spune ca am o reteta cu cantitati exacte pt. acest tort rapid, mai ales ca l-am pregatit cu ceea ce aveam prin casa, iar la mine functioneaza perfect metoda "ochiometrica"!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie blat de tort din comert
  • 1 cutie ricotta
  • 200 ml frisca lichida
  • zahar pudra, dupa gust
  • 100 gr. fulgi de ciocolata amaruie
  • zmeura proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ricotta, ciocolata si zmeura:

Am inceput prin a aseza pe o farfurie foaia rotunda de blat, in jurul careia am fixat un inel de tort (diametrul de 28 cm).

Apoi am trecut la prepararea cremei reci: am batut  bine 100 ml frisca, am incorporat usor cu spatula branza ricotta, apoi am adaugat zahar pudra, pana cand mi s-a parut destul de dulce.Urmatorul pas a fost sa inglobez putina zmeura proaspata (restul a fost pusa deoparte pt. decor). Crema obtinuta,fiind rece si destul de consistenta, a putut fi turnata cu usurinta peste blatul de tort, in interiorul inelului. Am dat totul la rece cca. 2 ore, timp in care tortul meu s-a asezat si s-a rigidizat usor, astfel incat feliile sa poata fi taiate usor. Desi se putea scoate deja din inel si servi, eu am preferat sa-i fac si o glazura de ciocolata.

Am incalzit bine frisca lichida ramasa (100 ml), apoi  am adaugat fulgii de ciocolata amaruie si am amestecat bine, pana s-a topit ciocolata.

Pt. a crea acel efect de ciocolata scursa pe marginile tortului, am scos inelul de tort si am turnat usor glazura. Am dat iar la rece pt. 10 min, apoi am decorat cu zmeura proaspata si frunzulite de menta.

Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ricotta, ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu frisca si zmeura