Tort cu ricotta

de adry88 in Torturi, 10 Mai 2013 | 3076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 100 gr iaurt
  • 250 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • CREMA 1
  • 250 gr ricotta
  • 250 ml frisca
  • CREMA 2
  • 250 ml frisca
  • 2 linguri dulceata de struguri
  • DECOR
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ricotta:

BLATUL-mixam oule cu zaharul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam uleiul treptat si mixam, adaugam iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si sarea, coaja de lamaie si omogenizam amestecand cu lingura cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia.

CREMA 1-mixam frisca bine, dupa care adaugam ricotta si amestecam, daca dorim putem adauga zahar dupa gust.

CREMA 2-frisca mixata inainte o amestecam cu dulceata.

ASAMBLAREA-asezam prima foaie si o insiropam adaugam crema 1 (eu am adaugat si visine) foaia 2, o insiropam si adaugam crema 2  punem si ultima foaie la fel o insiropam si dam la frigider timp de 30 de minute dupa care il putem decora dupa bunul plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ricotta si mousse de fructe de padure