Tort cu portocale si crema de vanilie cu mascarpone

de simona72 in Torturi, 22 Ian 2015 | 7217 vizualizari

 

A fost cu dedicatie pentru tatal meu...

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri pline de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 2-3 linguri suc proaspat de portocala
  • faina si ulei pentru tapetat tava
  • pentru umplutura si crema:
  • 1 portocala
  • suc proaspat de la 2 portocale
  • 1 plic gelatina granule(10 gr)
  • 4 galbenusuri
  • 5+1 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr unt moale
  • 2-3 linguri zahar pudra cu aroma de vanile
  • 1 lingura esenta de portocale
  • pentru decor:
  • coaja confiata de portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu portocale si crema de vanilie cu mascarpone:

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea. Adaugam galbenusurile treptat si mixam dupa fiecare galbenus. Adaugam uleiul in fir subtire, ca la maioneza si mixam la viteza medie. Stingem praful de copt in suc proaspat de portocala, il adaugam la ingredientele mixate, coaja rasa de portocala si faina adaugata in ploaie. Mixam la viteza mica sau folosim un tel tip para si amestecam usor, de jos in sus pana la incorporarea ingredientelor. Am folosit o tava de tarte pe care am tapetat-o bine cu ulei si faina. Am pus compozitia de blat in tava si am dat tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Am scos blatul din forma si l-am lasat sa se raceasca. Am insiropat blatul cu suc proaspat de portocala. Am curatat o portocala mare si am rupt-o in felii. Am pus feliile intr-o craticioara, am adaugat sucul de la 1 portocala si 1 lingura zahar. Am pus craticioara pe foc si am lasat sa fiarba 2 minute, pana feliile de portocala sau inmuiat putin. Am scos feliile de portocala deoparte si le-am lasat sa se raceasca.Am pus gelatina la hidrata in 50 ml apa rece si am adaugat gelatina hidratata in sucul cald in care am fiert feliile de portocala. Am amestecat pana la dizolvarea gelatinei. Am lasat sa se raceasca.

Pentru crema: am amestecat galbenusurile cu zaharul, am adaugat 250 ml lapte cald peste galbenusuri si am amestecat cu un tel. Am transferat compozitia intr-o craticioara cu fund dublu. Peste laptele rece ramas am adaugat amidonul, am amestecat si l-am turnat peste galbenusurile din craticoara. Am lasat sa fiarba pana crema s-a ingrosat, iar in tot acest timp amestecam sa nu se prinda crema. Lasam sa se raceasca.Mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam treptat in timp ce mixam din crema racita, apoi mascarponele, esenta de portocale si la urma sucul de portocale in care am dizolvat gelatina.

Peste blatul insiropat punem feliile de portocala, un strat de crema care sa le acopere, iar cu un pos facem cateva moate din crema. Pentru decor si un plus de savoare presaram bucatele de coaja confiata de portocala. Datti tortul la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

se poate folosii o tava normala de tort cu inel detasabil

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu portocale si crema de vanilie cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si fructe de padure