Tort cu piscoturi

de angyb in Torturi, 5 Feb 2013 | 10652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g piscoturi
  • 500 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri de zahar
  • 1 cana de cafea indulcita cu 1 lingura de zahar
  • 50 g ciocolata
  • 25 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi:

Amestecam faina cu oul si un pic de lapte. Restul de lapte un punem pe foc iar cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si lasam sa fiarba pana cand se ingrosa .Luam de pe foc si dam la rece. Cand crema s-a racit o amestecam cu frisca batuta spuma tare. Din crema obtinuta luam deoparte 3-4 linguri pentru decor.

Tapetam o tava de cozonac cu folie alimentara si asezam un strat de piscoturi inmuiate in cafea adaugam un strat de crema si continuam cu piscoturile inmuiate in cafea ,crema deasupra trebuie sa avem un strat de piscoturi.

Dam la rece cel putin o ora dupa care rasturnam pe o tava si indepartam folia alimentara .

Ornam cu restul de crema si cu ciocolata topita pe baie de abur impreuna cu untul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ramona1 1

27.03.2014, 13:41

o singura intrebare-cata faina se pune?multumesc!

marcelika 1

28.03.2014, 00:08

care faina ??

angyb 1

01.04.2014, 18:34

ramona ai dreptate nu am scris cantitatea de faina din crema sunt 4 linguri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Raza de Soare"