Reteta cremei si ideea tortului apartine Sarei Mike(culorile din farfurie)....iar cea a blatului mie....reusita si delicioasa combinatie! Tortul l-am preparat pentru sarbatoarea pascala...minunata alegere! Multumesc Sara draga mea :x
Blat:
Crema :
Decor:
Untul se topeste, se adauga laptele, coaja si zeama de portocale.
Faina se cerne, ouale le mixam cu praful de sare, vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam usor compozitia lichida si la final faina si praful de copt.
Forma se unge, se tapeteaza cu hartie de copt si se pune aluatul. Se coace pana trece testul scobitorii. Lasam blatul la racit.
Blatul nu necesita insiropare.
Crema: se mixeaza mascarpone cu zaharul si vanilia, apoi se pune frisca( batuta) si se amesteca, apoi se adauga nutella lingura cu lingura.
Crema se pune peste tort, se decoreaza si se da la rece . Cu cat va sta mai mult( ideal peste noapte) cu atat va fi mai bun! Pastrati tortul la rece, deoarece crema se inmoaie destul de repede.