Tort cu nectarine si crema de zahar ars

de madi_marin in Torturi, 31 Iul 2011 | 5222 vizualizari

 

Nu l-am facut pentru nicio ocazie in mod special. E desertul de azi.... cand vin la masa , ca in fiecare duminica, parintii si fratele meu. E pe acelasi principiu ca la tortul cu mere, doar ca m-am gandit sa schimb fructele. Si cum nectarinele sunt din plin pe piata si aroma lor e extraordinara, mi s-au parut cele mai potrivite.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cu ulei

Crema de zahar ars:

  • 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 700 ml lapte
  • 1/2 pastaie de vanilie

Caramel:

  • 8 linguri cu zahar

In plus 1kg nectarine spalate, cuatate de coaja si taiate in feliute.

Ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cu mascarpone
  • 2 nectarine
  • frunzulite de menta

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nectarine si crema de zahar ars:

Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar cu cateva picaturi de apa. cand am obtinut un caramel clar si deschis la culoare il turnam intr-o cratita nu foarte mare, dar inalta. Lasams a se raceasca bine, apoi punem feliutele de nectarine si dam vasul la cuptor pana preparam compozitia pentru crema de zahar ars.

Batem bine ouale cu zaharul si vanilia si apoi turnam laptele rece. Se omogenizeaza bine si se toarna peste nectarine. Se da vasul din nou la cuptor pana ce crema s-a legat.

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Abusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma ca pentru bezele. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga peste albusul batut. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga peste oua. Se omogenizeaza usor compozitia si se toarna peste crema de zahar ars. Se coace cam 20-25 minute la foc potrivit. Se incearca cu scobitoarea pentru siguranta.

Cand e gata, tortul se lasa la racit in vasul lui, apoi se poate rasturna pe un platou, dar acoperit cu oala in care a fost copt pana a doua zi.

Se orneaza cu frisca batuta cu mascarpone, felii de nectarine si frunzulite de menta. Eu am ras si putina ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nectarine si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Bucataras Medi 1

01.08.2011, 18:03

cat de frumos................... .......................sa va fie de bine................

madi_marin 1

01.08.2011, 19:21

medi....multumim.....

adry88 1

04.08.2011, 11:42

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si zmeura