Blat
Mousse de piersici
Pentru inceput pregatim blatul astfel:
frecam bine galbenusurile cu zaharul, peste adaugam albusurile batute spuma,
apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca, amestecand usor cu o lingura.
Aluatul il turnam intr-un vas ( cu diametrul de 26 cm) tapetat cu unt si faina
si il dam la cuptor pana se coace - 15-20 minute (facem proba scobitorii).
Eu am preferat sa coc 2 blaturi diferite,
dar se poate sa pregatim si un singur blat pe care sa il taiem in doua.
Crema o pregatim astfel:
Din piersici si cei 150 ml. de sirop se face un pireu foarte fin.
Pe baie de aburi amestecam galbenusurile cu 2 linguri de zahar si 4 linguri de lapte
pana devin ca o smatana, pe care o lasam apoi la racit.
Batem albusurile si le amestecam cu galbenusurile reci
si cu gelatina dizolvata in sirop de piersici.
La sfarsit adaugam frisca batuta si amestecam bine compozitia cu lingura, de jos in sus.
In forma de tort asezam unul dintre blaturi. Peste el intindem nutella/finetti topita un pic in cuptorul cu microunde si punem 2 banate taiete feliute.
Asezam si cel de al doilea blat, apasam un pic ca sa se aseze crema si bananele, si adaugam compozitia de piersici.
Dam tava la rece pentru cateva ore.
Dupa ce scoatem tava din frigider,
inlaturam cu grija marginile formei si ornam tortul.
Eu am decorat tortul cu glazura facuta din
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de apa
- 2 linguri de cacao
Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic ,
amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani.
Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara.
Pofta buna !