Acest tort l-am pregatit pentru prima data la sarbatorile de iarna si este unul dintre cele mai gustoase torturi pe care le-am facut .
Pregatim blatul:
Se mixeaza ouale intregi impreuna cu zaharul, timp de 20-25 min. pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul; adaugam ingredientele uscate ( faina cernuta si amestecata cu cacao ) si amestecam usor de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma tapetata, pe fund ,cu hartie de copt si peretii cu unt si faina. Coacem blatul la 180 de grade pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.
Mod de preparare crema:
Se dizolva amidonul in 80 ml. suc, iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit si sucul incepe sa fiarba il turnam peste amidon si amestecam rapid. Il aducem din nou pe foc pentru cateva minute, amestecand intr-una. Rezulta o crema. In crema calda adaugam piersicile scurse bine, taiate marunt si amestecam. Se lasa crema sa se raceasca si adaugam frisca batuta tare. Amestecam si iese un mousse delicios.
Mod de preparare sirop:
Punem pe foc sucul si apa, dam un clocot si lasam sa se raceasca.
Se taie blatul in trei foi. Asezam prima foaie intr-o forma rotunda tapetata cu folie de plastic, insiropam, adaugam jumatate din crema, punem a doua foaie de blat, insiropam si adaugam a doua parte de crema, acoperim cu a treia foaie si o insiropam si pe aceasta. Dam la rece pentru doua ore, il scoatem si il ornam cu frisca dupa imaginatia fiecaruia.
Multumesc pentru reteta Laurei Adamache .