Tort cu mousse de piersici

de Toamna07 in Torturi, 3 Mai 2012 | 3608 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit pentru prima data la sarbatorile de iarna si este unul dintre cele mai gustoase torturi pe care le-am facut .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru un blat cu cacao, diametrul de 26 cm:
  • 7 oua
  • 180 gr faina
  • 210 gr. zahar
  • 30 gr. cacao
  • Ingrediente pentru crema de piersici ( mousse):
  • 300 gr. piersici din compot
  • 3 linguri amidon
  • 2 linguri zahar
  • 300 ml smantana pentru frisca + 1/2 plic intaritor frisca + 1 lingura zahar farin vanilat
  • 250 ml. suc piersici (compot)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Ingrediente pentru sirop:
  • 150 ml. suc de piersici( compot)
  • 200 ml. apa
  • Decor:
  • 500 ml.frisca batuta
  • 50 gr. ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de piersici:

Pregatim blatul:

Se mixeaza ouale intregi impreuna cu zaharul, timp de 20-25 min. pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul; adaugam ingredientele uscate ( faina cernuta si amestecata cu cacao ) si amestecam usor de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma tapetata, pe fund ,cu hartie de copt si peretii cu unt si faina. Coacem blatul la 180 de grade pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.

Mod de preparare crema:

Se dizolva amidonul in 80 ml. suc, iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit si sucul incepe sa fiarba il turnam peste amidon si amestecam rapid. Il aducem din nou pe foc pentru cateva minute, amestecand intr-una. Rezulta o crema. In crema calda adaugam piersicile scurse bine,  taiate marunt si amestecam. Se lasa crema sa se raceasca si adaugam frisca batuta tare. Amestecam si iese un mousse delicios.

Mod de preparare sirop:

Punem pe foc sucul si apa, dam un clocot si lasam sa se raceasca.

Se taie blatul in trei foi.  Asezam prima foaie intr-o forma rotunda tapetata cu folie de plastic, insiropam, adaugam jumatate din crema, punem a doua foaie de blat, insiropam si adaugam a doua parte de crema, acoperim cu a treia foaie si o insiropam si pe aceasta. Dam la rece pentru doua ore, il scoatem si il ornam cu frisca dupa imaginatia fiecaruia.

Multumesc pentru reteta Laurei Adamache .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu bomboane Raffaello