Tort cu mouse de ciocolata si capsune

de papabundetot in Torturi, 28 Dec 2013 | 4389 vizualizari

 

Pe 26 decembrie este ziua de nastere a lui iubi al meu asa ca nu se putea ca un asemenea eveniment sa nu fie “marcat” cu un tort pe masura :).Am preferat un tort mai usor,pentru ca noua nu ne plac cremele grele,cu unt si gandindu-ma la cat de repede s-a mancat…cred ca a fost o alegere buna.

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 praf de copt
  • 3 zahar vanilat

Pentru mouse de ciocolata:

  • 200 gr ciocolata 70%
  • 150 ml frisca+200ml
  • 100 gr unt
  • o lingurita flori de lavanda
  • 3 foi de gelatina

Pentru mouse de capsune:

  • 250 gr capsune (congelate)
  • 400 ml iaurt 0% grasimi
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 foi de gelatina
  • 200 gr zahar brun
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mouse de ciocolata si capsune:

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana si-au dublat volumul,am adaugat apoi uleiul,faina,praful de copt si am amestecat bine,iar la urma am incorporat usor si albusul fara a-l strica.Am pus aluatul intr-o forma de tort cu fund detasabil si am dat la copt,pana a trecut testul cu scobitoarea.Dupa ce aluatul s-a copt,l-am lasat sa se raceasca bine inainte de a pune ceva pe el.

Mouse de ciocolata:Am cautat pe Google o reteta autentica de mouse de ciocolata insa nu am gasit decat variante care nu aveau legatura una cu cealalta ,asa ca am selectat o varianta convenabila si rapida pentru ca tortul sa fie gata la timp.

Intr-o craticioara am pus 150 ml frisca lichida,100 gr unt si le-am pus la foc,cand frisca s-a infierbantat bine,am adaugat gelatina inmuiata inainte in apa rece,am adaugat ciocolata rupta bucati,florile de lavanda,zdrobite bine la mojar,am amestecat sa se topeasca ciocolata si apoi am dat sosul de ciocolata obtinut la racit.Intre timp am batut 200 ml frisca bine de tot,cand sosul de ciocolata s-a mai racit l-am adaugat peste frisca batuta si am omogenizat.Am turnat apoi mouse-ul astfel obtinut peste blatul de tort si am dat 2 ore la frigider.

Mouse de capsune: Am pus la foc 250 gr capsune congelate cu 200 gr zahar brun si le-am lasat la foc mic pana cand zaharul s-a topit si capsunele s-au inmuiat bine. Am luat apoi blenderul de mana si am zdrobit capsunele,obtinand un sos,am adaugat in el cat inca era foarte cald,gelatina inmuiata in apa rece si am dat apoi sosul la racit.

Intre timp,am batut bine frisca,am adaugat apoi peste ea si iaurtul si la urma sosul de capsune,am pus totul peste stratul de mouse de ciocolata deja intarit si am dat din nou tortul la frigider pana a 2-a zi.

A doua zi am ornat putin tortul cu ceva frisca si gata! Un tort simplu si foarte aromat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mouse de ciocolata si capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher (imbunatatit)