Tort cu mere caramelizate si frisca

de nadina73 in Torturi, 19 Mar 2010 | 16097 vizualizari

 

azi in majortitatea spanie se sarbataoreste "ZIUA TATALUI" acest tort este pentru ziua tatalui 19 martie 2010

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 1 pachet unt
  • 10 linguri de zahar
  • Blat :
  • 4 oua
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Ornat:
  • 1 litru frisca
  • 7-8 linguri zahar
  • bombonele
  • cacao 1 lingura
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere caramelizate si frisca:

Intr-o tava  de preferinta rotunda in care dorim sa facem tortul se caramelizeaza 10 linguri de zahar,apoi se pun merele curatat si taiate felite care se aranjeaza de jur imprejur sa nu raman loc gol pe cat se poate,apoi se pun bucatele de unt (1 pachet) peste tot si se pune pentru 15 -20 minute in cuptor sa se caramelizeze bine si se topeste untul,

Intre timp facem blatul :Se bat albusurile spuma cu un strop de sare(se bat mult mai bine) apoi se pune zaharul apoi zeama de lamaie si la final faina ,nu se mai bate cu mixerul si se amesteca de sus in jos cu o spatula

Dupa ce am scos merele din cuptor punem blatul peste mere si introducem din nou tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute(depinde de cuptor si de foc,eu il am pe curent)

Dupa ce sa copt se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca  aproximativ 1 ora dupa care se intorce cu grija pe o tava de acesi marime (ramane sus de la tort acesta trebuie sa se traba in blat,goliti tot sucul peste tort  si lasati se sa insiropeze bine,se trage tot sucul in blat)e bine de preparat seara si de umplut cu frisca ziua uramatoare sa se poata trage bine sucul in blat

La final se bate frisca bine  apoi se pune zaharul si se imbraca tortul

Se orneaza cu multa dragoste

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere caramelizate si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Ioana - La multi ani tuturor bucatarasilor ce poarta numele Sf Ioan