Nici nu stiu cum sa incep...este delicat,aromat,ce sa mai incolo si incoace...este DELICIOS :D
Prima data pregatim crema:
punem piersicile din compot la scurs,tinand deoparte zeama pt insiropat.
Frecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si zaharul vanilat,amestecam,apoi adaugam laptele si punem pe foc mic pana se ingroasa crema,dupa care lasam sa se raceasca.
Intre timp amestecam mascarpone cu mierea,pana obtinem o compozitie cremoasa si taiem piersicile din compot cubulete.
Cand crema de vanilie este rece o amestecam cu frisca batuta,apoi cu mascarpone,iar la sfarsit adaugam piersicile,amestecand usor.
Dam crema la frigider pana in momentul in care montam tortul.
Prepararea blatului:
separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu praful de sare si zaharul ca pentru bezea,apoi adaugam galbenusurile,amestecam,apoi punem uleiul si la sfarsit incorporam faina si vanilina cernute.
Punem compozitia obtinuta intr-o tava (patrata am folosit eu,20X20)tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180° timp de 25-30 de minute(valabil testul cu scobitoarea).
Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Asamblarea tortului:
cand blatul este rece il taiem in 3.
Punem o parte de blat pe o farfurie(un platou) ,o insiropam cu zeama de la compot,punem un strat de crema,alt blat-insiropam-crema-blat-insiropam si terminam cu un strat de crema deasupra.
Punem tortul la rece cateva ore(o noapte l-am tinut eu) dupa care il putem decora.
Batem frisca cu mierea si cu un poche facem varie decoruri pe partile laterale ale tortului.
Piersicile le taiem feliute si le asezam pe parte superioara(peste crema) astfel incat sa obtinem o "floare".
Hidratam gelatina dupa instructiunile de pe plic si cu o pensula ungem feliile de piersica.(fiecare poate decora dupa plac si imaginatie)
Dam la rece pana in momentul servirii.