Tort cu mascarpone si piersici

de lilik in Torturi, 8 Oct 2012 | 11493 vizualizari

 

Nici nu stiu cum sa incep...este delicat,aromat,ce sa mai incolo si incoace...este DELICIOS :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 1 pahar cu zahar(am folosit pahar de 200ml)
  • 1 pahar cu faina
  • 5 linguri de ulei
  • 1 vanilina
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri de zahar
  • 30 gr faina
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lingurite cu miere
  • 1 compot de piersici
  • Pentru insiropat:
  • zeama de la compot
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita de miere
  • 2-3 piersici
  • 1 pliculet gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone si piersici:

Prima data pregatim crema:

punem piersicile din compot la scurs,tinand deoparte zeama pt insiropat.

Frecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si zaharul vanilat,amestecam,apoi adaugam laptele si punem pe foc mic pana se ingroasa crema,dupa care lasam sa se raceasca.

Intre timp amestecam mascarpone cu mierea,pana obtinem o compozitie cremoasa si taiem piersicile din compot cubulete.

Cand crema de vanilie este rece o amestecam cu frisca batuta,apoi cu mascarpone,iar la sfarsit adaugam piersicile,amestecand usor.

Dam crema la frigider pana in momentul in care montam tortul.

Prepararea blatului:

separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu praful de sare si zaharul ca pentru bezea,apoi adaugam galbenusurile,amestecam,apoi punem uleiul si la sfarsit incorporam faina si vanilina cernute.

Punem compozitia obtinuta intr-o tava (patrata am folosit eu,20X20)tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180° timp de 25-30 de minute(valabil testul cu scobitoarea).

Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Asamblarea tortului:

cand blatul este rece il taiem in 3.

Punem o parte de blat pe o farfurie(un platou) ,o insiropam cu zeama de la compot,punem un strat de crema,alt blat-insiropam-crema-blat-insiropam si terminam cu un strat de crema deasupra.

Punem tortul la rece cateva ore(o noapte l-am tinut eu) dupa care il putem decora.

Batem frisca cu mierea si cu un poche facem varie decoruri pe partile laterale ale tortului.

Piersicile le taiem feliute si le asezam pe parte superioara(peste crema) astfel incat sa obtinem o "floare".

Hidratam gelatina dupa instructiunile de pe plic si cu o pensula ungem feliile de piersica.(fiecare poate decora dupa plac si imaginatie)

Dam la rece pana in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort