Pentru ca tortul de afine a avut mare succes la ai mei si l-au papat imediat,am zis sa mai fac un tort dar de data asta cu ce aveam prin casa,pentru ca afara era…rupere de nori,asa ca am facut tortul asta cu mango si piersici si cu blat din pandispan pentru ca nici biscuiti nu am mai avut.
Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma tare,separat in alt vas, galbenusurile le-am amestecat bine cu uleiul,apoi le-am adaugat peste spuma de albusuri.Am amestecat bine si apoi am adaugat pe rand,zaharul si faina amestecand pentru a se omogeniza. Aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o forma de tort cu fund detasabil dar o parte din aluat l-am amestecat cu cacao si am obtinut un blat in 2 culori.L-am lasat la copt cam 30 min pana cand a trecut testul cu scobitoarea,apoi l-am scos si l-am lasat sa se raceasca.
Crema: Am pus intr-o cratita 200 gr zahar si un strop de apa si le-am pus la foc,am amestecat si am lasat pana s-a topit zaharul si s-a format un sirop,apoi am adaugat fructele pe care in prealabil le-am taiat bucatele mici,le-am lasat sa fiarba 5 min si apoi le-am zdrobit cu blenderul.Am adaugat mai apoi iaurtul si gelatina si am mai lasat sa dea un clocot. Am dus si crema la racit si cand a ajuns la o temperatura buna am amestecat-o cu frisca batuta tare si apoi am pus-o peste blatul de tort. Am dat la frigider 2-3 ore,iar apoi am decorat cu frisca si cateva bombonele de ciocolata si un sirop de fructe de padure.
Pofta mare!