pt blat:
pt umplut tortul:
Pt blat: zdrobim biscuitii la robot, dar nu-i lasam sa se faca faina, punem celelalte ingrediente intrun vas pe foc si le lasam pina se topeste untul(nu trebuie sa fiarba). Lasam putin sa se raceasca, adaugam peste biscuiti si amestecam.
Desfacem compotul de mango si separam fructul de suc. In suc punem gelatina la inmuiat, iar fructul il facem piure(din fruct oprim o bucata pt ornat). Batem frisca spuma cu zaharul, adaugam iaurtul treptat, iar la urma treisfert din gelatina inmuiata in suc. restul de gelatina o punem peste piureul de fructe. Intr-o tava de silicon unsa peste tot cu un strop de ulei, punem crema de iaurt, dam la frigider pt o ora, scoatem si punem piureul de fructe.
Mai dam la frigider pt inca 30 minute, scoatem si punem amestecul de biscuiti. punem o folie alimentara peste si o farfurie peste ca si greutate. Dam la frigider pt 2-3 ore sau peste noapte, scaotem faruria si folia alimentara, punem platoul pe care vrem sa servim tortul si-l intoarcem cu grija. Din felia de mango pe care am oprit-o din compot, taiem 3-4 feliute, restul de fruct in pasam si-l punem pe foc impreuna cu o cescuta de apa si o lingurita de zahar. Lasam sa fiarba pina scade la jumatate, si-l turnam peste tort printr-o strecuratoare, mai asezam si feliutele de mango dupa cum dorim.
Pofta buna!!!
1
Se poate folosi orice alt compot de fructe