Tort cu mango si capsuni

de Anamaria7 in Torturi, 31 Mar 2012 | 4951 vizualizari

 

Uite ca merge bucataritul si in bucataria altuia! Am facut acest tort intr-o bucatarie vieneza, ca surpriza pentru un coleg de munca ce va pleca in curand din firma. Intr-un cuptor vechi si cu un mixer batran, se pare ca uneori lucrurile pot iesi mai bine; prietenii si prezenta lor vesela conteaza mai mult :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 3/4c zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1c faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 60 gr unt topit, racit
  • 50ml apa rece

Crema de capsuni:

  • 200 gr capsuni
  • 100 gr zahar pudra
  • 200ml frisca lichida
  • 10 gr gelatina granule

Crema de mango:

  • 200 gr piure de mango
  • 100 gr zahar pudra
  • 200ml frisca lichida
  • 10 gr gelatina granule
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mango si capsuni:

Blatul:


Incalzim cuptorul la 180C, batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, pe rand, untul topit si apa. La final punem faina amestecata dinainte cu praful de copt ajutandu-ne de o lingura mare.

Punem compozitia in forma tapetata cu hartie de copt si tinem la cuptor pana cand trece testul scobitorii. Cand s-a racit, il taiem in 2 felii.

Crema de capsuni si crema de mango:


Spalam si curatam fructele de frunze, le facem piure cu blenderul si le amestecam cu frisca batuta bine si amestecata cu zaharul pudra. Gelatina se hidrateaza in apa rece, apoi se dizolva pe baie de aburi. O adaugam cremei, amestecam bine si turnam totul intre cele doua felii rezultate din blatul de tort.

La fel facem si pentru crema de mango. Pe aceasta o turnam pe deasupra si nivelam frumos cu un cutit.

Dam tortul la rece pana a doua zi. Ornam cu felii de capsuni, mango si ce mai doreste inimioara :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mango si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort gen Kinder Pingui