Tort cu lamaie

de Adele in Torturi, 22 Mar 2014 | 3099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 100 gr zahar.
  • 4 linguri faina .
  • 2 linguri de ulei.
  • 1 praf de copt.
  • 1 iaurt.
  • Crema:
  • 500 ml lapte.
  • 6 ling faina.
  • 2 oua.
  • 100 gr zahar.
  • esenta de lamaie sau o lamaie.
  • 50 unt.
  • Pentru ornat : frisca cu ciocolata .
  • Sirop: un pahar de apa ,50 gr zahar,esenta de lamaie sau coarja si zeama de lamaie.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie:

Blatul: Se bat ouale cu zaharul si uleiul,se adauga iaurtul,faina si praful de copt.Se da compozitia, pusa intr-o forma de tort, la cuptor pentru 20 - 30 min la 180 °.

Crema : laptele se pune pe foc cu jumatate din zahar si esenta sau sucul+ coaja de lamaie.Intr-un vas amestecam ouale cu zaharul si faina.Luam laptele de pe foc si adaugam usor crema de oua amestecand in continuu.Punem cratita pe foc si continuam la foc mic sa fierbem crema pana va ajunge la consistenta dorita.Oprim focul si adaugam untul ,amestecam bine si lasam la racit.

Sirop: Fierbem la foc mediu apa cu zaharul si esenta sau zeama de lamaie + coaja pana da in clocot(5 min ).Lasam sa se raceasca.

Blatul racit il taiem in doua il insiropam ,adaugam crema si cealalta parte de blat.Insiropam si partea superioara apoi dam la rece pentru cateva minute.

Intre timp Batem frisca si adaugam 2 linguri de ciocolata (topita sau crema de ciocolata) Cu aceasta crema invelim tortul si decoram dupa gust :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (5)

Adele 1

22.03.2014, 19:39

Rocsi 1

22.03.2014, 20:27

Imi plac mult cremele de lamaie

Adele 1

22.03.2014, 20:33

si eu sunt foarte usoare si gustoase

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Papusa