Blatul: Se bat ouale cu zaharul si uleiul,se adauga iaurtul,faina si praful de copt.Se da compozitia, pusa intr-o forma de tort, la cuptor pentru 20 - 30 min la 180 °.
Crema : laptele se pune pe foc cu jumatate din zahar si esenta sau sucul+ coaja de lamaie.Intr-un vas amestecam ouale cu zaharul si faina.Luam laptele de pe foc si adaugam usor crema de oua amestecand in continuu.Punem cratita pe foc si continuam la foc mic sa fierbem crema pana va ajunge la consistenta dorita.Oprim focul si adaugam untul ,amestecam bine si lasam la racit.
Sirop: Fierbem la foc mediu apa cu zaharul si esenta sau zeama de lamaie + coaja pana da in clocot(5 min ).Lasam sa se raceasca.
Blatul racit il taiem in doua il insiropam ,adaugam crema si cealalta parte de blat.Insiropam si partea superioara apoi dam la rece pentru cateva minute.
Intre timp Batem frisca si adaugam 2 linguri de ciocolata (topita sau crema de ciocolata) Cu aceasta crema invelim tortul si decoram dupa gust :D