Tort cu lamaie

de La Ancuta in Torturi, 29 Noi 2010 | 11990 vizualizari

 

Pentru ca maine esta Sf. Andrei, iar pe puiutul meu cel mic il cheama Dragos - Andrei. LA MULTI ANI tuturor sarbatoritilor: Andrei si Andreea

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 125 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri apa calda
  • 75 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 2 plicuri gelatina
  • 300 ml lapte batut
  • 150 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 110 ml zeama de lamaie
  • 300 ml frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • Jeleuri de lamaie:
  • 1 plic gelatina
  • 4 lingurite zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie:

Blatul:

Se mixeaza galbenusele cu apa si 60 g zahar, pana devine spuma.

Albusele se bat spuma si se adauga treptat 65 g zahar. Se mixeaza pana devine spuma lucioasa, ca pentru bezea. Se adauga spuma peste galbenusuri, iar deasupra se cerne faian, amidonul si praful de copt. Se amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele.

Se pune aluatul in tava tapetetata cu hartie de copt si se da la cuptor, incins in prealabil la 180 de grade, pentru 25 de minute.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se taie de doua ori pe orizontala.

Crema:

Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa. Se dizolva apoi pe foc mic (nu se lasa sa fiarba). Se ia de pe foc si se amesteca cu laptele batut, coaja si zeama de lamaie. Se da la frigider pana incepe sa se gelatineze.

Se bate frisca bine si se adauga amestecul de gelatina de la frigider. Se mixeaza bine.

Jeleuri de lamaie: (by Miha)

Se hidrateaza gelatina in cateva linguri de apa. Se pune apoi pe foc mic impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Se amesteca pana se dizolva, dar fara sa fiarba.

Se pune apoi in forme si se da la frigider sau la congelator pana se incheaga.

Asamblare:

Pe un platou se pune inelul detasabil de la tava de tort.

Se pune blatul apoi jumatate din crema, inca un blat si cealalta jumatate de crema.

Deasupra se pune ultimul blat si se da la frigider cateva ore (de preferat sa se lase peste noapte)

Se scoate din frigider, se desprinde ineleul detasabil si se orneaza cu frisca batuta si jeleuri de lamaie

Va poftesc la o felie mare de tort acrisor!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata