N-am putut rezista si am cules si anul acesta mure. Am facut un tort delicios, fara sa mai dau drumul la cuptor. Sper sa va placa.
Blat:
Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.
Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine. Se pune platoul in frigider.
Crema:
Se pune o cratita cu apa la foc.
Se amesteca zaharul, faina, esenta de vanilie si laptele intr-un craticior si se fierb pe baie de abur pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza frisca, apoi se amesteca cu crema racita (pe care puteti sa o mai hidratati cu o lingura de lapte rece si sa o mixati inainte de amestecare).
Se hidrateaza gelatina cu apa rece intr-un castron, iar dupa ce se solidifica, se pune castronul in apa calda pana cand se dizolva.
Se opresc 3-4 linguri de crema pentru decor, iar restul cremei se amesteca cu gelatina si se pune peste blat. Se lasa la frigider pana cand se incheaga bine.
Jeleu de mure:
Murele se spala si se fierb impreuna cu zaharul. Se dau apoi prin sita pentru a strecura siropul (circa 250-300 ml ar trebui sa va ramana). Se lasa sa se raceasca.
Se hidrateaza gelatina cu apa rece intr-un castron, iar dupa ce se solidifica, se pune castronul in apa calda pana cand se dizolva. Gelatina se amesteca apoi cu siropul de mure. Se lasa sa se inchege putin.
Se desprinde inelul de pe tort, iar dupa aceea se toarna jeleul, putin cate putin, peste tort.
Se decoreaza tortul cu restul de crema si cateva mure.