Tort cu inima de jeleu

de diaconta in Torturi, 1 Ian 2013 | 7917 vizualizari

 

Cu siguranţă nu este un tort prea aspectuos,dar este foarte bun.Fiindcă m-am hotărât în ultimul moment să-l fac,nu am avut prea mult timp pentru partea estetică.
Vă doresc un An nou mult mai bun decât cel care s-a încheiat,să se adeverească urarea de „Să trăiţi bine!!!!” şi dacă tot e deja alt an,să ne şi vedem cu bine.LA MULTI ANI!!!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 240 gr faina
  • 8 gr praf de copt cu sofran
  • Sare
  • Vanilie

Jeleu:

  • 300 ml sirop de rodie
  • 10 gr gelatina granulata

Crema:

  • 250 gr Mascarpone
  • 1 plic budinca capsuni
  • 200 ml sirop de rodie
  • 200 ml apa
  • 200 gr frisca lichida

Sirop:

  • Sirop de lamaie+apa

Glazura:

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca
  • 1 lingurita miere de albine

Decor:

  • Frisca si martipan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu inima de jeleu:

Pentru blat am mixat ouale întregi cu zaharul pana se deschid la culoare si îsi dubleaza volumul.Am pus apoi uleiul prelins pe marginea vasului si am mixat in continuare.

Am adaugat faina amestecata cu sarea si praful de copt.Am amestecat cu un tel usor pana s-a încorporat faina.

Am pus amestecul într-o tava rotunda cu pereti detasabili si am dat la cuptor pentru 35 de minute.E util sa verificati cu o scobitoare când este copt.

Am pregatit apoi jeleul.

Am pus gelatina la hidratat cu putina apa rece.

Am încalzit-o la microunde si am pus-o in siropul de rodie caldut.

Dupa ce s-a racit,l-am pus într-un bol la frigider pâna s-a închegat.

Pentru crema am pregatit mai întâi  budinca.

Am amestecat 200 ml sirop de rodie cu 200 ml apa si am facut budinca dupa instructiunile de pe plic.

Am lasat sa se raceasca,apoi am amestecat-o cu crema mascarpone si frisca batuta.

Am taiat blatul în doua si am însiropat cu un amestec de sirop de lamâie si apa.

In mijlocul blatului am rasturnat jeleul din bol,pentru a obtine „miezul” de jeleu din mijlocul tortului.

Am pus apoi crema de jur împrejurul jeleului.

Am acoperit cu  celalalt blat si am ornat cu frisca.

Pentru glazura am pus toate ingredientele pe baie de aburi,dupa ce s-a racit putin,am pus-o peste tort.

Pentru decor am folosit martipan si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inima de jeleu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rapsodie cu visine