Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura

de xana in Torturi, 20 Noi 2017 | 4523 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 170 gr margarina sau unt
  • 250 gr faina
  • 50 ml frisca lichida neindulcita
  • 100 ml lapte
  • 50 gr iaurt natural
  • 50 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Crema:

  • 1 cutie de lapte condensat
  • 5 linguri ciocolata praf
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri dulceata de zmeura
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura:

Pentru blat, batem albusurile cu un praf de sare, pana se obtine o spuma tare.

Margarina la temperatura camerei se mixeaza si ea impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam galbenusurile unul cate unul, fara a ne opri din mixat.

Amestecam faina cu praful de copt si cacaua, iar iaurtul il amestecam cu laptele.

Peste margarina incepem sa adaugam doua linguri din faina cu cacao si amestecam, apoi o treime din laptele cu iaurt si amestecam din nou. Repetam pana terminam, atat faina cat si laptele. La final incorporam cu grija albusurile cu ajutorul unei spatule si miscari de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (20 cm diametru) unsa cu putina margarina si tapetata cu faina, apoi o dam la cuptor la 180ºC pana cand trece testul scobitorii.

Pentru crema amestecam laptele condensat cu ciocolata si cele doua linguri de ulei si le punem la foc mic pana se ingroasa putin (dureaza intre 5 si 10 minute) amestecand mereu.

 Cand blatul s-a racit, il taiem si ungem una din jumatati cu dulceata de zmeura, apoi cu jumatate din cantitatea de crema. Punem deasupra cealalta jumatate de blat apoi restul de crema.

Decoram dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere,neornat